Bombardier Q400 fra airberlin.

EU-Kommissionen godkender Lufthansa-køb af LGW

Lufthansa har efter mange indrømmelser fået godkendt overtagelsen af det tyske flyselskab LGW samt 33 fly fra boet efter Air Berlin Group.

Torsdag meddelte EU-Kommissionen som ventet sin stillingtagen til Lufthansa-koncernens ønske om at købe det regionale tyske flyselskab Luftfarhrtgesellschaft Walter (LGW) fra boet efter Air Berlin Group.

Efter at Lufthansa havde trukket købstilbuddet på østrigske NIKI tilbage, var det en nem beslutning for EU-konkurrencekommissær Margrethe Vestager og hendes embedsmænd at godkende transaktionen, der omfatter samtlige medarbejdere samt i alt 33 fly fordelt på 20 Dash 8 Q400 og 13 fly i Airbus A320-serien. Både medarbejdere og fly overføres direkte til Lufthansa-datterselskabet Eurowings.

Forinden torsdagens afgørelse havde Lufthansa dog foretaget en del indrømmelser for at få aftalen fra den 13. oktober endelig godkendt af EU´s konkurrencemyndigheder.

“Denne myndighedsgodkendelse af købet af LGW er en opmuntrende udvikling, og det glæder mig særligt, at vi kan tilbyde vores nye kolleger nogle lovende fremtidsudsigter i Europas hurtigst voksende flyselskab,” siger Thorsten Dirks, der er medlem af koncernledelsen hos Lufthansa Group og topchef for Eurowings.

Etableret i 1980
LGW fløj  frem til betalingsstandsningen for airberlin mellem blandt andet København og Düsseldorf. En rute, som Eurowings kommer til at overtage med de fly, der netop er erhvervet gennem købsaftalen.

Luftfarhrtgesellschaft Walter er et flyselskab, der blev etableret tilbage i 1980 af Bernd Walter, der var instruktør på en lokal flyveskole i Dortmund-Wickede lufthavnen, hvor LGW har haft hovedkvarter. I starten fløj LGW med mindre fly på lokale ruter, som andre flyselskaber havde opgivet at betjene.

Den 1. november 2007 indgik LGW et kommercielt samarbejde med Air Berlin Group, og dette samarbejde udviklede sig hen ad vejen. I slutningen af maj i år blev LGW købt af Air Berlin Group, og denne aftale blev efterfølgende godkendt af de tyske konkurrencemyndigheder måneden efter.

LGW rådede over 20 Dash 8 Q400, mens de 13 fly i A320-serien, som Eurowings også overtager, stammer fra airberlin.

 

Relaterede artikler:

Østrigske NIKI er gået konkurs

Margrethe Vestager kan blokere Lufthansa-planer

Lufthansa overtager 81 fly og 3.000 airberlin-ansatte

Eurowings overtager airberlin-ruter til København

Airberlin øger fra København til Düsseldorf