Græsk Star Alliance-selskab øger til CPH

Aegean Airlines vil i sommertrafikprogrammet 2017 øge med 28 procent på ruten mellem Athen og Købehavn, der flyves i konkurrence med SAS og Norwegian.

Mens interessen for Tyrkiet som feriedestination er dalende, stiger rejselysten til de klassiske ferielande som Spanien og Grækenland. Det har det græske Star Alliance-selskab Aegean Airlines tilsyneladende også observeret, hvorfor selskabet i det kommende sommertrafikprogram øger flyvningerne mellem Athen og København med 28 procent i højsæsonen.

I det sommertrafikprogram, der slutter med udgangen af oktober måned har Aegean Airlines fløjet fem gange om ugen mellem Athen og København. Når trafikprogrammet for sommeren 2017 træder i kraft den 26. marts vil det græske flyselskab lægge ud med fire ugentlige afgange på ruten til den græske hovedstad. Det øges i begyndelsen af maj til fem afgange om ugen, mens der i juni skrues op til seks ugentlige afgange. I den ypperste højsæson fra den 30. juni og frem til begyndelse af september vil Aegean flyve dagligt til Københavns Lufthavn.

Aegean Airlines benytter fly af typen Airbus A320, der hos det græske flyselskab har plads til 168 passagerer.

Øget konkurrence til Grækenland
Aegean Airlines er dog ikke alene på ruten mellem København og Athen. Også SAS og Norwegian trafikerer ruten til den populære græske hovedstad. I det foreløbige trafikprogram for sommeren 2017 vil SAS flyve op til syv gange om ugen, mens Norwegian flyver op til tre gange om ugen.

SAS benytter A320-fly med 168 sæder ligesom Aegean Airlines, mens Norwegian flyver med selskabets velkendte Boeing 737-800, der har plads til 186 passagerer.

Aegean Airlines flyver også fra København til Heraklion (Kreta) samt fra København og Billund til Kalamata i samarbejde med Bravo Tours, der har købt en stor del af sæderne på flyvningerne.

Konkurrencen i flytrafikken mellem København og Grækenland bliver yderligere skærpet, når Ryanair fra slutningen af marts måned næste år vil flyve to gange om ugen mellem København og Thessaloniki.

 

Relaterede artikler:

Ny Ryanair-rute fra København til Grækenland

Ny Grækenland-rute til Billund og København

Grækere åbner tredje CPH-rute

Aegean åbner rute fra København til Kreta

Græsk Star-medlem starter CPH-rute