To fly fra Great Dane Airlines på platformen i Aalborg Lufthavn. (Arkivfoto: Great Dane Airlines.)

Great Dane Airlines begærer sig konkurs

Great Dane Airlines overlevede ikke coronapandemien trods store anstrengelser. Selskabets ejere har i dag indgivet konkursbegæring. “Vi har alt for lidt at flyve med,” siger hovedaktionæren.

De omkring 85 ansatte i Great Dane Airlines i Aalborg fik kl. 15.00 mandag eftermiddag meddelelse om, at flyselskabets ejere i dag har indgivet konkursbegæring for selskabet, der blev etableret i slutningen af 2018 og debuterede med de første flyvninger i juni 2019.

Coronapandemien har dog været hård ved det relativt nyetablerede flyselskab, og trods en ihærdig indsats ved at sende 45 medarbejdere og to fly til Vietnam i et halvt år i slutningen af 2020 og begyndelsen af 2021, er det ikke lykkedes selskabet at sikre nok beskæftigelse til flyene i den kommende vintersæson.

Derfor har Eigild Bødker Christensen, der ejer 90 procent af virksomheden, besluttet sig for at trække stikket.

En svær vintersæson forude
Det er tilsyneladende en relativt tom ordrebog, der er årsag til, at det ikke længere er økonomisk forsvarligt at fortsætte.

“Vi har alt for lidt at flyve med i vintersæsonen, og vi ser ind i et halvt år, hvor det koster fem millioner kroner om måneden. Så der er kun en ting at gøre, og det er at lukke det,” siger Eigild Bødker Christensen til CHECK-IN.dk.

Dermed står Eigild Bødker Christensen med tre 118-sæders Embraer-fly, som han via et af sine selskaber, SEBC Aviation Leasing ApS, har købt og efterfølgende lejet ud til Great Dane Airlines, og hvad der kommer til at ske med disse fly er stadig uvist.

“Det vigtigste lige nu er at få afklaret alt det med personalet, og så må vi forsøge at finde ud af, om andre er interesserede,” siger Eigild Bødker Christensen.

Ikke udsigt til ny konstruktion
Det har naturligvis været en svær beslutning, der er kommet meget pludseligt, da man har været budgetterne efter i sømmene.

“Det er trist for medarbejderne og det er trist for Nordjylland,” konstaterer Great Dane Airlines-ejeren. 

Han afviser samtidig, at selskabet kan genopstå i en ny konstruktion.

“Nej, det bliver ikke med mig,” lyder det.

Great Dane Airlines tabte i det første driftsår i 2019 i alt 29,7 millioner kroner før skat, og i 2020 blev underskuddet på hele 56,5 millioner kroner før skat.

 

Relaterede artikler:

Fordoblede underskud i coronaår

Tabte to millioner kroner om måneden

“Uden hjælp lukker vi om 14 dage”