Bilbao er den største by i Baskerlandet. Foto: Wikimedia Commons

Grundlag for Bilbao-rute fra København

Ny analyse viser stort potentiale for ny flyrute mellem København og Bilbao i det nordlige Spanien. Tre flyselskaber kan ifølge analysen være kandidater til ruten.

Selv om luftfarten i øjeblikket er underdrejet af coronakrisen, ligger ruteudviklingsarbejdet i lufthavne og flyselskaber ikke stille.

Der er stadig potentiale for nye ruter, når luftfarten for alvor begynder at komme i gang igen, og ser man på Københavns Lufthavn kunne en af de mest oplagte nye flyforbindelser være en direkte rute til Bilbao – hovedbyen i Baskerlandet i det nordlige Spanien.

Det viser en analyse fra virksomheden anna.aero, som jævnligt analysere potentialet for nye flyruter verden over.

22.000 passagerer sidste år
København-Bilbao er ifølge anna.aero en af ​​Europas bedste ikke-servicerede ruter, da næsten 22.000 passagerer sidste år rejste mellem de to destinationer via en anden lufthavn. Det var 18 procent flere end året før, viser reservationsdata via OAG Traffic Analyzer.

Bilbao er således den største destination i Spanien, som man ikke kan flyve direkte til fra Københavns Lufthavn, ligesom den danske hovedstad indtager tredjepladsen over de største destinationer, som Bilbao Airport ikke har direkte flyforbindelser til.

Derudover viser data fra søgemaskinen Kiwi.com, at godt 485.000 søgte efter flyforbindelser mellem København og Bilbao sidste år. Interessant nok er det et af de få kernemarkeder fra den danske hovedstad, der næsten jævnt er opdelt efter søgningens oprindelse.

Ikke overraskende er ruten et udpræget sommersæsonmarked med 35 procent højere efterspørgsel i årets tredje kvartal end i første kvartal.

CPH ser potentialet
Københavns Lufthavn har også set potentialet i en rute til Bilbao, som kan være interessant for både fritids- og forretningsrejsende.

”Vi ser et stort potentiale for non-stop service mellem København og Bilbao. Der er flere danske virksomheder med aktiviteter i området i og omkring Bilbao, og selve byen byder på store muligheder for storbyferier, hvorved der både er både forretnings- og fritidstrafik,” siger Annika Liljenberg, senior ruteudvikler i Københavns Lufthavn til anna.aero.

Ifølge Københavns Lufthavns egen passagerundersøgelse angiver 43 procent af de passagerer, der i dag flyver mellem København og Bilbao via en anden lufthavn, at de rejser i forretningsøjemed, mens 38 procent er fritidsrejsende og 15 procent rejser for at besøge familie eller venner.

”København er desuden en interessant by for spanske rejsende at besøge på alle tidspunkter af året,” siger Annika Liljenberg.

Norwegian, SAS eller Vueling?
Norwegian er ifølge anna.aero det mest oplagte flyselskab til at betjene ruten København-Bilbao.

Norwegian er den største operatør af flyruter mellem København og Spanien med 1,2 millioner flysæder sidste år, hvilket er næsten halvdelen af ​​markedet, og mere end tre gange så stor kapacitet som Ryanair, der var den næststørste operatør. Norwegian flyver i forvejen til Bilbao fra både Oslo og Stockholm Arlanda.

SAS eller Vueling kunne også være mulige kandidater til ruten, mener anna.aero. SAS betjener i forvejen seks ruter fra København til Spanien, mens Vueling er Bilbao Lufthavns største flyselskab med 39 procent af den totale sædekapacitet. Vueling har i forvejen tre ruter fra København til henholdsvis Barcelona, ​​Firenze og Paris.

Ifølge anna.aero er det derimod usandsynligt, at København-Bilbao-ruten vil appellere til easyJet eller Ryanair, da disse flyselskaber ikke har base i nogen af ​​de to lufthavne.

 

Relaterede artikler:

Flybilletter til Spanien kan blive dyrere

Norwegian størst i Spanien-trafikken fra Norden

Dansk rejseboom til Spanien