Boeing 787-8 Dreamliner (LN-LNH) fra Norwegian. (Foto: Norwegian)

H.C. Andersen første dansker på Dreamliner

Digteren H.C. Andersen er den første berømte dansker, der har fået plads på halen af en af Norwegians nye Boeing 787 Dreamliner-fly.

”Ja, om årtusinder kommer de på dampens vinger gennem luften hen over verdenshavet!” – Således skrev H.C. Andersen om fremtidens turister i et eventyr fra 1853. H.C. Andersen var utroligt fascineret af teknologiske fremskridt, og han drømte sig til en fremtidsverden, som skulle vise sig at blive en realitet langt hurtigere end han havde forestillet sig.

Med H.C Andersens slidte frase, ”At rejse er at leve”, flyver vi i dag verden rundt. Og nu får den fynske digter mulighed for selv at ”flyve med”. H.C. Andersen er nemlig blevet ”halehelt” på Norwegians ottende Boeing 787 Dreamliner.

Indbegrebet af danskhed
H.C. Andersen bliver den første berømte dansker til at få plads på Norwegians Dreamliner-haler.

”Jeg er meget stolt af, at vi for første gang kan præsentere en stor dansk personlighed på vores 787 Dreamliner. H.C. Andersen er indbegrebet af danskhed, og hans eventyr er kendt og elsket i hele verden, som nu på ny vil blive mindet om hans fantastiske historier,” siger Daniel Kirchhoff, informationschef i Norwegian.

H.C. Andersens Museum er meget glad for, at Norwegian bidrager til, at historien om H.C. Andersens drømme kan leve videre med den nye Dreamliner.

”Ingen tvivl om at han ville have nydt at se sit eget billede blive bragt fra sted til sted verden over, ” siger museumschef Torben Grøngaard Jeppesen, Odense Bys Museer.

Andre store personligheder på Norwegians Dreamlinere er blandt andre Edvard Munch, Roald Amundsen, Thor Heyerdahl og Henrik Ibsen.

Blixen og Kirkegaard
Norwegian har nu otte 787 Dreamlinere i operation. Flyselskabet har yderligere ni Dreamlinere i bestilling med levering til og med 2017. Fra København flyver Norwegian med Dreamliner til New York, Los Angeles, Fort Lauderdale, Orlando, og Bangkok. I denne uge præsenterede Norwegian også nye langdistanceruter til Las Vegas, Puerto Rico og St. Croix med opstart i november.

På Norwegians Boeing 737-800 fly, som flyver på selskabets europæiske ruter, kan allerede ses mange danske personligheder. Disse inkluderer blandt andre Karen Blixen, Søren Kierkegaard, Carl Nielsen og Thyco Brahe.