Terminal 3 i Københavns Lufthavn. (Foto: Ole Kirchert Christensen)

Halvårsoverskud i CPH på 108 millioner kroner

Københavns Lufthavn har efter de første seks måneder af 2023 leveret omkring en tredjedel af årets forventede overskud på mellem 300 og 350 millioner kroner. Før COVID-19 var årsresultatet på 1,3 milliarder kroner.

Som ventet efter resultatopjusteringen i miden af juli er Københavns Lufthavn kommet ud af første halvår af 2023 med et relativt pænt resultat.

Overskuddet før skat landede på 108 millioner kroner, og det var en resultatforbedring på 120 millioner kroner, idet første halvår af 2022 udviste et underskud på 12 millioner kroner før skat.

Det er især en stigning i omsætningen på næsten 350 millioner kroner til 1.898 millioner kroner, der er årsag til fremgangen, og her havnede omkring en tredjedel på resultatlinjen før skat.

Omsætningen har i perioden været drevet af en passagervækst på 31 procent til 12,4 millioner.

”Efter omstændighederne med en krævende genstart efter COVID-19, er det et tilfredsstillende halvårsresultat. Det absolutte niveau er dog ikke højt nok i forhold til de nødvendige investeringer, og vores uafværgeligt stigende omkostninger,” siger administrerende direktør Thomas Woldbye.

Tilbage på fuld styrke i organisationen
Selvom resultaterne er langt fra samme niveau som før coronapandemien, vælger lufthavnen at fokusere på, at man nu er kommet organisatorisk på plads, så man er klar til den fortsatte vækst.

”Den gode nyhed er, at lufthavnen organisatorisk er tilbage på fuld styrke, så vi kan levere den gode service og performance til passagerer, flyselskaber og kunder. Vi ansatte 372 medarbejdere frem til juni, heraf var omkring halvdelen genbesatte stillinger. Det betød, at vi var klar til den travle sommer,” forklarer lufthavnsdirektøren.

Der kæmpes stadig for fuld genopretning af rutenetværket, hvor man er nået rigtig langt. Der kan nu flyves på 177 direkte ruter til 52 forskellige lande, og det er lidt mindre ned i 2019, hvor der var 196 lufthavne i 59 lande på rutekortet. På nogle af ruterne mangler der dog stadig flere frekvenser for at kunne nå op på samme passagerniveau som før COVID-19.

Det er især ruterne til Kina og Japan, der mangler at blive genoprettet i fuldt omfang, og her mangler stadig halvdelen af passagererne. Til gengæld er det langrækkende rutenetværk østpå til USA og Canada tæt på at være genoprettet.

Forventer mellem 300 og 350 millioner kroner
Allerede den 11. juli kunne Københavns Lufthavn i en børsmeddelelse opdatere forventningerne til hele året på baggrund af en opjustering af et forventet passagertal på 26 millioner i 2023.

Med det passagertal vil lufthavnen kunne skabe et overskud før skat på mellem 300 og 350 millioner kroner, hvor der tidligere var meldt en resultatforventning ud på mellem 150 og 200 millioner kroner. 

Før corona ramte, leverede Københavns Lufthavn et resultat før skat på 1,3 milliarder kroner.

 

Relaterede artikler:

Københavns Lufthavn tabte penge i første kvartal

CPH venter flere passagerer men lavere overskud

Kvartalsoverskud på 234 millioner kroner i CPH