Handlingselskab er begæret konkurs

Swissports handlingselskab i Belgien har indgivet konkursbegæring. Swissport International strammer grebet om datterselskaberne og søger samtidig ny kapital hos banker og investorer.

Det belgiske handlingselskab Swissport Belgium har indgivet konkursbegæring. Selskabet er et datterselskab i Swissport International-koncernen og stod for groundhandlingen af en række flyselskaber i Bruxelles Lufthavn.

Søsterselskabet Swissport Belgium Cleaning, som varetog rengøringsopgaver i lufthavnen, er ligeledes begæret konkurs.

De to belgiske selskaber har i mange år været afhængige af kapitaltilførsel fra moderselskabet, og trods mange bestræbelser på at vende udviklingen i selskaberne er det ikke lykkedes, skriver Swissport International i en pressemeddelelse.

Situation forværret af coronakrisen
Finansieringsbehovet i de to datterselskaber er blevet yderligere forværret af coronakrisen, og om få måneder udløber den største flykundekontrakt, hvilket giver stor usikkerhed om kommende omsætning.

Den lokale ledelse har på trods af tætte konsultationer med fagforeninger, flyselskabskunder og Bruxelles Lufthavn ikke været i stand til at forelægge en plan, der gav grundlag for yderligere finansiering fra moderselskabet, hedder det i pressemeddelelsen.

Swissports fragtvirksomhed i lufthavnene i Bruxelles og Liège er en separat juridisk enhed, som vil fortsætte med at fungere og påvirkes ikke af konkursbegæringen i de to andre selskaber.

”Efter år med økonomisk støtte til vores tabsgivende belgiske groundhandlingsenhed og efter adskillige mislykkede forsøg på at vende virksomheden, måtte vi erkende, at der ikke var levedygtige muligheder tilbage på bordet og ingen positive udsigter i horisonten,” siger Eric Born, koncernchef i Swissport International.

Globale indtægter faldet med 80 procent
Selvom der er gjort nogle fremskridt i den seneste tid, har det globale markedskollaps i kølvandet på COVID-19-krisen blokeret den smalle vej til en bedring for Swissport Belgium og Swissport Belgium Cleaning i en overskuelig fremtid, fastslår Swissport International.

Swissports har mistet 80 procent af sine globale indtægter som følge af coronakrisen, og på den baggrund indfører Swissport International en strengere praksis med hensyn til finansiering af eventuelle tabsgivende datterselskaber for at beskytte koncernens økonomi.

Swissport International undersøger i øjeblikket alle muligheder for at styrke selskabets likviditet med fokus på kapitalmarkedet. Selskabet er således i gang med forhandlinger med långivere og investorer om en kapitalindsprøjtning, der skal sikre virksomhedens stabilitet i kølvandet på coronakrisen.

”Swissport er fortsat sikker på at kunne rejse den nødvendige kapital inden for den tilgængelige tidsramme,” skriver Swissport International i pressemeddelelsen.

 

Relaterede artikler:

Kinesere vil overtage Swissport

Swissport-bud var for lavt for SAS

Swissport har ikke travlt med SGH-forhandlinger