Airbus A321-200 fra SAS.

Her er de første af 37 nye SAS-ruter

Bestyrelsesformand Fritz Schur kunne på mandagens pressemøde løfte sløret for mere end 30 nye SAS-ruter i 2013. Salget åbner sidst i denne uge.

I 2012 har SAS åbnet over 30 nye ruter fra selskabets baser i København, Stockholm og Oslo. Den ekspansive strategi vil fortsætte i 2013. Detafslørede bestyresesformand Fritz Schur på mandagens pressemøde umiddelbart efter, at bestyrelsen havde godkendt forudsætningerne for spareplanen.

Allerede nu er der mange spekulationer om, hvilke ruter SAS vil kaste sig over. Det er et faktum, at SAS i 2009 i forbindelse med “Core SAS“ spareplanen reducerede antallet af udbudte sædekilometer med op til 20 procent ved at lukke en række ruter og sætte fly på jorden. Det var primært ruterne til fritidsdestinationerne, hvor SAS ikke længere kunne være med rent omkostningsmæssigt.

Allerede på nuværende tidspunkt foreligger der delvist bekræftede og ubekræftede oplysninger om de kommende 37 ruter, der forventes åbnet i 2013.

Fire ruter fra København
SAS har allerede bekræftet, at man fra 8. april næste år vil flyve seks gange ugentligt til San Francisco fra København. Herudover er det tidligere annonceret, at selskabet genåbner ruten til Newcastle fra 4. februar næste år. Ubekræftede forlydender vil herudover vide, at Budapest og Prag er i planerne for kommende ruter fra København.

Fra Stockholm er der indtil videre bekræftet en vinterrute til Innsbruck, der åbner den 24. januar næste år, mens SAS fra den finske hovedstad Helsinki vil flyve til Geneve og Nice som nye rejsemål derfra.

Fra Oslo vil SAS fra 26. januaråbne en vinterrute til Salzburg, ligesom norske Facebook-brugere har valgt Cagliari i Italien som ny destination i sommertrafikprogrammet. Herudver skulle en rute fra Oslo til Budapest også være på tegnebrættet.

Beirut var en fejl
SAS har tidligere ved en fejl lagt en rute til Beirut i Libanon i produktion. Denne rute skulle have udgået fra København og være startet op den 3. januar 2013. Men SAS måtte i begyndelsen af juni måned i årbeklage, at informationerne ikke var korrekte. Ruten var i sidste øjeblik udskudt på ubestemt tid.

Skulle man gætte på de øvrige ruter, bør man kaste et blik på, hvad SAS lukkede i 2009 underde massive nedskæringer.

FraKøbenhavn kan der være tale om ruter til Köln og Nürnberg, mensdet regnes for usandsynligt at langdistancedestinationer Seattle og New Delhi atterligger indenfor rækkevidde.

I 2009 lukkede SAS ruterne fra Oslo til Madrid, Palermo, Venedig og Warszawa. En eller af flere af disse ruter kunne have mulighed for et comeback.

Fra Stockholmmåtte otte ruter lade livet i 2009, men syv af disse er genåbnet. Den eneste rute, der mangler er Stockholm-Antalya, mens det regnes for usandsynligt, at Ängeholm-Nice rutenpå ny kan komme ind i ruteprogrammet.

Klar til salg
Hos SAS er man ved at være klar til atoffentliggøre den store rutepakke.

“Vi forventer at annoncere de nye ruter allerede torsdag i denne uge,“ siger pressechef Trine Kromann-Mikkelsen fra SAS i Danmark.

I dagensaviser kan man da også se annoncer med følgende tekst:

“Vi udvider Nordens største udvalg af flyrejser med muligheden for at booke rejser til 37 nye rejsemål. I alt udvider vi med 45 nye rejsemål frem mod sommeren.“

Annonceringen af de nye ruter vil naturligvis stimulere salget af billetter, hvilket SAS har brug for efter en uge, hvor salget dykkede på grund af usikkerheden om selskabets fremtid.