Air Greenlands nye helikopter ved afgangen fra Belgien. (Foto: Air Greenland)

Hjem til Grønland i små etaper

Air Greenland har købt seks Airbus H155 helikoptere i Belgien. Den første er i disse dage på vej hjem til Grønland på en længere tur med adskillige stop undervejs.

Turen går fra Ostende i Belgien via England, Skotland, Shetlandsøerne, Færøerne og Island,  inden den lander i Grønland. Det er ruten for den første af Air Greenlands seks nyindkøbte Airbus H155 helikoptere, der i disse dage er på vej hjem.

Turen er delt op i mindre etaper, da rækkevidden for en helikopter af denne type maksimalt er på 784 kilometer.

Fredag formiddag befandt den nye helikopter sig i Sumburgh på Shetlandsøerne efter onsdag eftermiddag at være ankommet en flyvetur på en time og tyve minutter fra Aberdeen. Det fremgår det af hjemmesiden flightradar24.com.

På Air Greenlands Facebook-side, kan man følge turen, og selskabet lover, at de to piloter vil dele billeder undervejs.

Købt i Belgien
De seks helikoptere er købt hos NHV Group (Noordzee Helicopters Vlaanderen), der holder til i Oostende i Belgien.

”Selvom de altid har tjent os godt, er tiden inde til at give dem et nyt formål,” sagde NHV’s fleetmanager Frederik Deley sidste år til businessairnews.com.

Når Air Greenland har valgt at købe seks helikoptere, hænger det sammen med, at den 1. januar i år overgik al helikoptertransport i Grønland til Air Greenland. Flyselskabet har tegnet en servicekontrakt med den grønlandske regering om passagerbefordring, der løber over de næste ti år.

Det har betydet, at Air Greenland har købt helikoptere af typen Airbus H155 til erstatning for de aldrende Bell 212.

Airbus H155 er den hurtigste helikopter på markedet i sin klasse med en cruisehastighed på over 260 kilometer i timen og en rækkevidde på 784 kilometer.

Plads til ti passagerer
Der vil være plads til 10 passagerer, der får god plads i kabinen, så der også er plads til bagage og fragt. Men kabinen kan hurtigt ændres til gods- eller ambulancetransport. Search And Rescue-udstyr kan monteres, og den har krog, der kan løfte 1.600 kilo.

De seks Airbus H155-helikoptere placeres ved udgangen af tredje kvartal 2021 i Qaanaaq, Uummannaq og Sydgrønland, og kvartalet efter vil de også dække Diskobugten og Upernavik. Senest ved udgangen af tredje kvartal 2022 kommer Tasiilaq også med.

 

Relaterede artikler:

Air Greenland vender blikket mod Nordamerika

Overskud på 30,6 millioner kroner i Air Greenland

Air Greenland får 10-årig kontrakt