Boeing 737-fly fra Transavia. Arkivfoto.

Hollændere og grækere udvider på CPH-ruter

Et hollandsk lavprisselskab og et græsk Star Alliance-medlem øger antallet af frekvenser på deres CPH-ruter.

Mens Ryanair slår på stortrommen hver gang de annoncerer en enkel rute mere fra København, så går andre selskaber mere stille med dørene. Det gælder blandt andet for det hollandske lavprisselskab Transavia, der de sidste to år langsomt har øget betjeningen af sin rute mellem Eindhoven og København.

Selskabet startede med fire ugentlige flyvninger fra sommeren 2014. Ved sommerfartplanens i kraft træden i år blev der øget til syv flyvninger og nu får ruten yderligere to nøk op ad med hensyn til ugentlige frekvenser.

I dag flyves én gang dagligt alle ugens dage. Fra starten af november flyves to gange dagligt på onsdage og torsdage, mens lørdagsflyvningen droppes. Fra 4. april næste år skrues yderligere op for blusset på ruten til den hollandske provinsby, der er mest kendt for elektronikgiganten Philips og fodboldholdet PSV Eindhoven.

Her vil Transavias Boeing 737-800 fly betjene ruten to gange dagligt på hverdage samt en gang dagligt på lørdage og søndage. Transavia benytter Københavns Lufthavns særlige lavprisfinger CPH GO sammen med Ryanair og easyJet.

Et nøk op ad
Det hollandske flyselskab, der er ejet af Air France/KLM, er ikke ene om at øge sin tilstedeværelse i CPH. Det samme gælder for det græske Star Alliance-medlem Aegean Airlines. Selskabet fra det gældsplagede land åbnede i 2013 en rute mellem Athen og København, som i øjeblikket betjenes fire gange om ugen med Airbus A320-fly.

Den får et lille bitte nøk op ad fra 27. marts næste år med en ekstra flyvning på søndage. I dag flyves på mandage, tirsdage, torsdage og lørdage.