Hong Kong-selskab har kig på CPH

København er blandt de nye destinationer, som Hong Kong-baserede Cathay Pacific har i kikkerten. Selskabet får snart de første af i alt næsten 70 nye langdistancefly.

SAS og Finnair kan sandsynligvis godt begynde at indstille sig på at få en ny konkurrent på markedet for rejser mellem Norden og Hong Kong.

Både København og Stockholm står nemlig højt oppe på listen over nye mulige destinationer for det Hong Kong-baserede flyselskab Cathay Pacific. Det fortæller flyselskabets public affairs direktør, James Tong, til den kinesiske avis Apple Daily.

SAS åbnede i september en ny rute mellem Stockholm og Hong Kong. Finnair flyver op til ni gange om ugen mellem Helsinki og Hong Kong.

En stor mængde nye fly
Øverst på Cathay Pacifics liste over nye mulige destinationer står Tel Aviv i Israel og Spaniens hovedstad Madrid. Men lige efter kommer destinationer som København og Stockholm samt Berlin, München, Honolulu, Houston og Hawaii.

Cathay Pacifics tanker om nye langdistanceruter er ikke nødvendigvis urealistisk fremtidsmusik og ønsketænkning. Selskabet får nemlig i de kommende år en stor mængde nye langdistancefly, som de skal finde beskæftigelse til. Allerede til februar modtager selskabet det første af 22 helt nye Airbus A350-900 fly, som vil egne sig godt til ruter til Europa. Lidt længere ude i fremtiden får Cathay Pacific 26 Airbus A350-1000 og 21 Boeing 777-9X langdistancefly.

Cathay Pacific modtager til februar det første af i alt 22 nye Airbus A350-fly. En flytype, der er ideel til Europa-ruter.