Hovedaktionærer bakker op om Cimber-kreditaftale

De største aktionærer i Cimber Sterling bakker op omkring selskabets kreditaftale med den amerikanske kapitalfond GEM. Den underskrevne aftale skal efter planen godkendes på en ekstraordinær generalforsamling den 8. juni, hvilket vil skabe en kreditfacilitet på 300 millioner kroner.

Onsdag den 8. juni er der ekstraordinær generalforsamling i Cimber Sterling. Når generalforsamlingen går i gang på Scandic Hotel i Sønderborg kl. 16.30 er der fire punkter på agendaen.

Den væsenligste er en godkendelse af den kapitalforhøjelse, som vil blive en konskevens, hvis Cimber Sterling Group får brug for af udnytte en kreditfacilitet på 300 millioner kroner, som den amerikansk kontrolleredekapitalfond GEM har stillet til rådighed.

Allerede i marts måned indgik Cimber Sterling en aftale med kapitalfonden GEM Global Yield Fund Limited med hjemsted på Cayman Islands. Aftalen indebærer, at Cimber Sterling får stillet en kreditfacilitet til rådighed på 300 millioner kroner over en periode på 3 år.

Men aftalen er ikke billig for selskabets aktionærer. Såfremt den fulde trækningsret udnyttes i den 3-årige aftaleperiode, vil der kunne udstedes op til nominelt 136.500.000 kr. aktier à nominelt 1 kr. Vel at mærke uden foretningsret for de hidtidige omkring 4.500 aktionærer i selskabet.

“Vi har allerede i marts månedindgået aftalen med GEM, så den er bindende for alle parter. Den baserer sig på en kapitalforhøjelse gennem udstedelse af nye aktier. Der skal foreligge en godkendelse på en ekstraordinær generalforsamling med et flertal på mindst 2/3 af de afgivne stemmer, som er repræsenteret på generalforsamlingen,“ fortæller administrerende direktør Jacob Krogsgaard tilCHECK-IN.dk.

Cimber-direktøren bekræfter samtidig, at storaktionærerne har givet deres forhåndstilsagn til aftalen. Hermed mener han de tre familie-selskaber som indehaves af børnene efter Cimber-stifteren Ingolf Nielsen, henholdsvis Jørgen Nielsen, Hans Ingolf Nielsen og Lone Koch.Herudover Bitten og Mads Clausens Fond via B&MC Holding A/Ssamt Ree Kredit A/S. Tilsammenejer storaktionærerne 26 millioner aktier svarende til 57,16 procent afaktiekapitalen i Cimber Sterling Group, hvorfor et flertal for GEM-aftalen burde være sikret.

Kortsigtet kreditfacilitet sikret

GEM-aftalen forventes at have løbende effekt fra regnskabsåret 2011/12, der er påbegyndt den 1. maj 2011 og afsluttes den 30. april 2012. Cimber Sterling meddelte allerede ved den seneste periodemeddelse i marts måned, at der var etableret en midlertidig kreditfacilitet gennem en aftale med “nærtstående parter“.

Ubekræftede forlydender vil vide, at det er storaktionæren Karsten Ree, der har stillet denne mellemfinansiering til rådighed indtil godkendelse af GEM-faciliteten. Hertil siger Jacob Krogsgaard. “Det kommenter vi ikke på, men vi kan bekræfte, at lånet endnu ikke er tilbagebetalt.“

Noget kunne derfor tyde på, at Cimber Sterling har sikret den kortsigtede kreditfacilitet frem til godkendelsen af GEM-aftalen, med mindre den seneste tids begivenheder omkring selskabet og “aske-uroen“ har rykket på velvilligheden hos de “nærtstående parter“ samt hos selskabets kreditorer. Det anses dognæppe for at være sandsynligt.

Mere sandsynligt vil det være, at Cimber Sterling får en aftale på plads med en industriel eller finansiel investor inden den 8. juni, således at indkaldelsen til den ekstraordinære generalforsamling forbliver en formalitet og et indspil i den strategiske proces omkring sikring af selskabets langsigtede muligheder.

Det kræver dog, at der ikke breder sig en usikkerhed til de rejsende om, hvorvidt Cimber Sterling kan holde sig flyvende. Derforkan rejsegrossisten Profil Rejser´s klodsede udmelding om at stoppefor udstedelse af Cimber-billetterfor de små non-IATA rejsebureauer være skadelig for selskabet. En opbremsning i salget af billetter kan nemlig forværre Cimber Sterlings situation og forhindre en eventuel aftale med en ny investor.