Foto: Norwegian

Hvert tredje Norwegian-fly er irsk

Det er gået stærkt med at sende fly ud i datterselskaberne for Norwegian, som nu har mere end hvert tredje fly på irsk register.

I de seneste år har lavprisflyselskabet Norwegian haft travlt med at oprette en række datterselskaber. Et af dem er Norwegian Air International, som har driftstilladelse i Irland. Norwegian har siden overført en række fly til dette selskab, der flyver på vegne af moderselskabet, Norwegian Air Shuttle.

Norwegian har tidligere henvist til, at irske Norwegian Air International er sat i verden for at give Norwegian adgang til trafikrettigheder til og fra EU. Men også mere lempelige regler på ansættelsesområdet har været nævnt som begrundelse for at oprette et selskab i EU.

I februar 2015 var det blot ni fly, der som de første blev flyttet fra moderselskabet, Norwegian Air Shuttle, til datterselskabet Norwegian Air International, men dette antal er siden forøget markant.

Godt halvdelen er norsk
Norwegian råder i dag over 106 fly, hvor af de 58 fortsat er i moderselskabet, Norwegian Air Shuttle, på norsk register.

På norsk register er også otte af Norwegians i alt ti langdistancefly. De resterende to, som også er de to nyeste Dreamlinere i Norwegian-regi, er derimod hjemmehørende på irsk register.

Og netop Norwegian-fly på irsk register er godt på vej til at blive et omfattende aktiv i Norwegians flåde. Ikke færre end 37 Boeing 737-800 er hjemmehørende i datterselskabet Norwegian Air International, der som nævnt har sin driftstilladelse i Irland, hvorfor alle flyene også er registeret her.

Et enkelt fly er registeret i datterselskabet Norwegian Air UK på britisk register. Dermed fordeler Norwegians flåde sig med 62 procent på norsk register og cirka 37 procent på irsk register.

Nye fly går til Irland
Oplysningerne bygger på data fra websitet planespotters.net, der er én blandt flere databaser, der fører et udførligt register over samtlige flyselskabers fly. Her fremgår det også, at de fly, som er på vej til Norwegian, vil blive sat i drift hos Norwegian Air International.

Norwegian oplyste i forbindelse med sit seneste kvartalsregnskab, at selskabet i år modtager samlet 17 Boeing 737-800 samt fire Boeing 787-9-langdistancefly. De første af disse fly er udelukkende gået til Norwegian Air International.

Ikke siden 30. september 2014 har moderselskabet Norwegian Air Shuttle modtaget nye fly. Året efter overførte Norwegian hele driften samt flyene hjemmehørende på baserne i Storbritannien, Spanien og Finland til Norwegian Air International. For de rejsende kom dette til udtryk i, at ruterne fra disse baser gik fra at være nummereret DY til at være nummereret D8.

Fakta: Norwegian-flåden

Selskab Antal fly Register
Norwegian Air Shuttle 58 norsk
Norwegian Air International 47 (+4) irsk
Norwegian Air UK 1 britisk

Kilde: Planespotters.net og All Things 787

Relaterede artikler:

Norwegian udflager Boeing 737-fly

Første Norwegian-flyvning på britisk register

Norwegian udfaser syv Boeing 737-800 fly

Norwegian med ny IATA-kode

Hvert femte SAS-fly opereres eksternt