Hydraulisk fejl i nyt ‘Dreamliner’-fly

Det første Boeing 787-8 Dreamliner fly har allerede været involveret i en problematisk hændelse. Søndag måtte flyet fra All Nippon Airways undervejs fra Tokyo-Haneda til Okayama afbryde landingen, da landingsstellet ikke blev slået ud.

Blot få dage efter at være sat i fast rutedrift på de japanske indenrigsruter, har det førsteBoeing 787-8 Dreamliner-fly været involveret i en problematisk hændelse.

Søndagvar flyet med rutenummer NH651 undervejs fra Tokyo-Haneda lufthavnen til Okayama med 249 personer ombord, da piloterne under indflyvningen fik en indikationen af, at landingsstellet ikke var slået ud.

Anflyvningen blev afbrudt og en efterfølgende visuel inspektion bekræftede, at kun næsehjulet var kommet i den rette position til landing. Herefter måtte piloterne følge checklisten og manuelt aktivere landingsstellet, førend en ny anflyvning kunne påbegyndes.

Flyet landede efterfølgende sikkert i Okayama med landingsstellet i fastlåst position.

Meget på spil for Boeing

Ifølge det japanske nyhedsbureau Kyodo har All Nippon Airways konkluderet, at det var en fejl i en hydraulisk ventil, der ikke fik landingsstellet til automatisk at slå ud.

Dette ønsker den amerikanske flyproducent Boeing ikke at bekræfte. Men en talsmand bekræfter overfor Reuters, at personale fra Boeing i øjeblikket lokalt i Japan assisterer All Nippon Airways med at klarlægge årsagen til hændelsen.

Der står meget på spil for Boeing, der indtil videre har modtaget næsten 800 ordrer på den nye flytype, der i forvejen er mere end 3 år forsinket. Det vil være endnu et prestigetab, hvis det viser sig, at årsagen til den hydrauliske fejlbetyder, at kommende Dreamliner-fly forsinkes fra samlefabrikken i Everett.

Herudover kommer hændelsen i Japan blot få dage efter, at et Boeing 767-fly fra LOT Polish Airlines måtte foretage en mavelanding i Warszawa-Chopin lufthavnen, da landingsstellet ikke kunne nedsænkes på grund af en hydraulisk fejl.