Willie Walsh, koncernchef i IAG, har valgt at gå på pension. Arkivfoto.

IAG overskud runder to milliarder euro

Overskuddet for International Airlines Group nåede op over to milliarder euro i 2017 selv om der var nedgang i driftresultatet i fjerde kvartal.

Ejeren af British Airways, Aer Lingus, Iberia, Vueling og Level, kunne ved årets udgang konstatere et resultat efter skat, der var steget med 12,7 procent til 2,2 milliarder euro i forhold til 2016-resultatet på 1,9 milliarder.

Den betydelige vækst på årsbasis blev realiseret, selv om driftsresultatet for årets fjerde kvartal blev reduceret til 585 millioner euro fra 620 millioner i samme periode 2016. Driftsoverskuddet for hele året steg med knap ni procent til over tre milliarder euro, skriver travel weekly.

‘Særdeles godt resultat’
Den årlige passageromsætning steg med 1,6 procent til 20,2 milliarder euro. Koncernen betjente godt 104 millioner passagerer, hvilket er en stigning på 4,1 procent fra 2016.

Resultaterne omfatter også det store computerproblem i slutningen af maj, som medførte aflysning af flyrejser for omkring 75.000 kunder hos British Airways.

CEO Willie Walsh: “Vi præsenterer et særdeles godt resultat for hele året med et driftsoverskud på 3.015 millioner euro, hvilket er en vækst på 18,9 procent i forhold til sidste år. Omsætningen pr passager steg med 1,5 procent og vi havde fordel af reducerede brændstofudgifter for størstedelen af året, selv om der var stigning i årets sidste kvartal”.

“Alle vores selskaber klarede sig særdeles flot med individuelle rekordresultater, solide driftsresultater og en meget høj kundeservice. Vuelings turnaround efter udfordringerne i 2016 har især været fremragende”.

Udbytte til aktionærerne
“I fjerde kvartal havde vi et driftsoverskud på 585 millioner euro, hvilket er en nedgang fra resultatet sidste år på 620 millioner. Driftsoverskuddet blev hårdt ramt af ændringer i de ansattes bonusordninger i kvartalet i sammenligning med tidligere år”.

“Bestyrelsen har valgt at foreslå et udbytte på 14,5 euro cents pr aktie. Det bringer det samlede udbytte for hele året op på 27 euro cents pr aktie under forudsætning af generalforsamlingens godkendelse i juni”.

“Vores tiltro til IAG’s ffremtid er uændret positiv og vi anneóncerer nu et aktietilbagekøb for 500 millioner euro i løbet af 2018, hvor vi forventer en stigning i driftsresultatet i forhold til 2017”.

Relaterede artikler:

IAG foreslår brud på Heathrows monopol

IAG har købt værdifulde Monarch-slots

IAG-selskab vil fortsætte i Norwegians fodspor