Airbus A321-200 fra LEVEL. (Foto: LEVEL)

IAG starter nyt østrigsk lavprisflyselskab

Om tre uger går et nyt østrigsk lavprisflyselskab i luften. Navnet er LEVEL, og der startes op med fire Airbus A321 fly i Wien.

Østrig er udset til at være de kommende års slagmark for de europæiske flyselskaber. Det blev understreget torsdag, da IAG meddelte, at den britisk-spanske luftfartskoncern vil etablere et østrigsk lavprisflyselskab med base i Wien-Schwechat lufthavnen.

Flyselskabet skal hedde LEVEL, hvilket er samme navn som langrutesatsningen fra Barcelona og Paris, og i første omgang vil det østrigske flyselskab basere fire Airbus A321 i Wien, hvorfra der skal flyves til 14 destinationer. Flyene er indrettet i en high-density konfiguration med plads til 210 passagerer.

Den 17. juli går det første fly på vingere med Palma-Mallorca og London-Gatwick som destinationer, og i løbet af de følgende fire uger tilføjes yderligere 12 destinationer. Der er tale om Barcelona, Málaga, Venedig, Olbia, Ibiza, Paris-CDG, Milano-Malpensa, Dubrovnik, Larnaca, Alicante, Valencia og Bilbao.

“Vi lancerer dette nye kort- og mellemdistanceselskab for at kunne give de østrigske forbrugere flere valgmuligheder ved flyvninger i Europa, og vi vil betjene det østrigske marked med lavprisflyvninger og høj troværdighed, og dermed vil vi indledningsvis skabe 200 nye jobs på vores Wien-base,” siger koncernchef Willie Walsh fra IAG i en pressemeddelelse.

Mange lavprisaktører
Med denne satsning bliver der travlhed i luften over den østrigske hovedstadslufthavn. Udover Star Alliance-selskabet Austrian Airlines er der mange lavprisaktører i markedet. Først og fremmest skal LEVEL i konkurrence med Laudamotion (Ryanair), Eurowings og Wizz Air.

Den 14. juni åbnede det ungarske lavprisflyselskab Wizz Air således den første af i alt 30 nye ruter, der løbende kommer på rutekortet frem til foråret 2019. Selskabet har planlagt fem Airbus A320-basefly i Schwechat-lufthavnen og forventer at blive det næststørste flyselskab i Østrig.

Men LEVEL og Wizz Air skal også tage højde for Laudamotion, der drives i tæt samarbejde med Ryanair. Laudamotion, der er en udløber af NIKI, har den 1. juni åbnet base i Wien med fire fly af typen Airbus A320, og herfra planlægges en større ekspansion, som skaleres op i det kommende vintertrafikprogram, når yderligere seks fly kommer til. Dermed bliver der i alt 10 fly på basen i Schwechat-lufthavnen, der også markedsføres som Vienna International Airport.

IAG har tidligere forsøgt at komme ind på det østrigske marked. Ved årsskiftet 2017/18 indgik IAG en aftale med boet efter NIKI om at overtage varmærkerettigheder, start- og landingstilladelser samt op til 15 fly fra boet. Herudover var det planen, at 740 af de oprindeligt 1.000 ansatte skulle følge med over i det nye selskab. Men på grund af procedurefejl omkring bobehandlingen blev det i stedet Formel 1-racerkøreren Niki Lauda, der overtog boet efter det selskab, som han oprindeligt selv startede.

 

Relaterede artikler:

Laudamotion kommer til København

Ryanair vil overtage LaudaMotion

Tre nye nordiske ruter til Wien

Vueling overtager NIKI