Iberia åbner to skandinaviske ruter

Reykjavik bliver ikke Iberia Express’ eneste nye nordiske destination i 2016. En norsk og en svensk by får også besøg af selskabet.

Mulighederne for at komme fra Skandinavien til den spanske hovedstad Madrid bliver en lille smule bedre, når Iberia Express til juni næste år åbner to nye ruter fra sin base i Madrid til Oslo Gardermoen og Gøteborg Landvetter-lufthavnene. Det annoncerede selskabet i sidste uge sammen med annonceringen af en rute fra Palma de Mallorca til Stuttgart i det sydlige Tyskland.

Iberia Express kommer til Oslo første gang den 18. juni og skal flyve fra Gardermoen til Madrid to gange og ugen hver onsdag og lørdag. I dag er Norwegian alene om at betjene ruten med to ugentlige flyvninger.

To dage senere – den 20. juni – begynder selskabet at flyve til Gøteborg. Også her bliver der tale om to ugentlige flyvninger.

Feede rejsende ind
Ruterne til Oslo, Gøteborg og Stuttgart slutter sig til seks nye ruter i 2016, som Iberia Express allerede har annonceret. Det er Birmingham, Bordeaux, Cork, Reykjavik, Malta og Rennes i Frankrig.

Iberia Express er et datterselskab af det spanske flyselskab Iberia. Iberia Express startede i 2012 og tager sig af en del af kort- og mellemdistanceflyvningerne for moderselskabet. En vigtig del af datterselskabets opgave er at feede rejsende ind fra europæiske byer til det fælles trafikknudepunkt i Madrid Barajas-lufthavnen, så de kan skifte til Iberias langdistanceflyvninger til blandt andet Central- og Sydamerika.