Iberia fløj europamestrene hjem fra Kiev

Det var et Airbus A319-fly fra Iberia med navnet ‘Las Médulas’, der bragte de spanske nybagte europamestre i fodbold tilbage til Madrid. På siden af flyet var inskriptionen ‘Orgullosos de nuestra selección’.

Der var fest og stemning, daet fly fra detspanske luftfartsselskab Iberia mandag kl. 15:40 landede i Madrid-Barajas lufthavnen med de nykårede spanske europamestre i fodbold ombord.

Den næsten fire timer lange flyvetur fra Kievforegik i et Airbus A319-fly med navnet ‘Las Médulas’. På siden af flyet stod der skrevet ‘Orgullosos de nuestra selección’, hvilket oversat fra spansk betyder, at vi er stolte af vort landshold.

Samme sætning stod skrevet på det airbus A340-fly, der hjembragte spillerne fra fodbold-VM i Johannesborg for to år siden.

Luftbro på ni fly fra Kiev
I lufthavnen ventede horder af pressefolk på ‘La Roja’, som er kælenavnet for de rødklædte spillere.

Airbus A319-flyet, der bragte spillerne tilbage til Madrid fra den ukrainske hovedstad, var et af de ni fly, somtransporterede næsten 2.000 fans og spillerfamilier til finalen i Ukraine.

“Spillerne var helt euforiske og festede undervejs på hele flyvningen, men de varalle sammen spændte på ankomsten i Madrid, hvor de skulle dele triumfen med alle de spanske fans,“ fortæller et besætningsmedlem til Iberias pressetjeneste.

Resultatet af fodboldfinalen blev som bekendt en overbevisende sejr til Spanien på 4-0 over fodboldspillerne fra støvlelandet Italien.