Iberias nye Airbus A350-900. Foto: Airbus

Iberia skruer op for Sydamerika-ruter

Iberia har denne sommer øget antallet af frekvenser på en række af selskabets ruter til Sydamerika, som er Iberias primære oversøiske marked.

Sydamerika er det primære langdistancemarked det spanske flyselskab Iberia, og den seneste tid har selskabet skruet op for antallet af frekvenser på ruterne over Atlanten. Dermed er Iberia nu oppe på 300 ugentlige flyvninger til det sydamerikanske kontinent.

Iberia har øget antallet af frekvenser på en række ruter til Brasilien, Colombia, Ecuador, Mexico, Peru og Uruguay. Selskabet flyver i dag til 19 destinationer i 15 lande i regionen og betjener de sydamerikanske ruter med Airbus A330, A340 og A350 langdistancefly.

Øget konkurrence til Sydamerika
Oneworld-selskabet Iberia har valgt at skrue op for antallet af frekvenser for at styrke sin tilstedeværelse på det latinamerikanske marked, hvor man i øjeblikket oplever hård konkurrence fra andre europæiske luftfartsselskaber – heriblandt Air Europa og Air France-KLM-koncernen. Det skriver websitet Aeronautics.

Iberia har blandt andet øget antallet af frekvenser på ruterne fra Madrid til Lima og Bogota fra syv til 10 ugentlige flyvninger. Flyselskabet har også øget på ruterne til Rio de Janeiro, Quito og Montevideo, hvor man nu flyver syv gange om ugen. Endelig har Iberia øget på ruten fra Madrid til Mexico City, hvor der nu er tre daglige forbindelser i sommersæsonen.

Til vinter introducerer det spanske selskab en ny Sydamerika-rute, når det fra den 13. december begynder at flyve fire gange om ugen til Guayaquil i Ecuador. Iberia vil betjen ruten med Airbus A330-200-fly. Iberia har tidligere fløjet på denne rute frem til marts 2017, og siden da har der ikke været direkte flyforbindelser mellem de to storbyer.

Nye A321 XLR-fly giver nye muligheder
På Paris Air Show i juni offentliggjorde Airbus, at Iberias moderselskab IAG har bestilt 14 eksemplarer af Airbus nye ekstra langtrækkende mellemdistancefly A321 XLR.

Iberia skal have otte af de nye fly, og det vil ifølge IAG gøre det muligt for selskabet at åbne ruter til nye destinationer på det transatlantiske marked, ligesom Iberia kan øge antallet af frekvenser på nogle de oversøiske nøglemarkeder.

 

Relaterede artikler:

Iberia vender retur til Ecuador-destination

Iberia øger til Latinamerika

Iberia modtager første A350