Icelandairs Boeing 757-200 Hekla Aurora i den særlige Northern Light-bemaling. (Foto: Icelandair/DFW International Airport)

Icelandair annoncerer Dallas-rute

I slutningen af maj næste åbner Icelandair en rute mellem Reykjavik og Dallas, og det bliver samtidig selskabets 20. nordamerikanske destination.

Der er udsigt til at kunne komme billigt til Texas næste sommer. For en uge siden annoncerede WOW air en ny rute fra Reykjavik til Dallas, og nu følger Icelandair efter.

Icelandair vil indlede beflyvningen af Dallas Fort Worth (DFW) International Airport den 30. maj 2018. Der flyves fire gange om ugen med de velkendte Boeing 757-200 fly, der har plads til mellem 171 og 183 passagerer afhængig af version.

“Mens vi kan fejre vores 80 års fødselsdag glæder det os at kunne tilbyde det mest omfattende rutenetværk i Icelandairs historie. Vores nye rute fra Dallas Forth Worth vil byde på et forfriskende alternativ for rejsende fra Texas med non-stop flyvninger til Island og videre herfra. Den nye Dallas-rute vil også åbne muligheder for europæiske rejsende, der vil udforske Dallas Fort Worth-regionen og The Lone Star State (kælenavn for Texas, red.),” siger Birkir Holm Gudnason, der er administrerende direktør for Icelandair.

Direkte duel
Med Icelandairs indtog i Dallas en uge efter WOW air, er der udsigt til samlet syv ugentlige flyvninger mellem Dallas og Keflavik-lufthavnen ved Reykjavik. Da WOW air vil benytte 338-sæders A330-fly, vil den samlede ugentlige kapacitet blive på 3.600 flysæder. hvilket er en stor mundfuld, når ruten tidligere har været userviceret.

Der er i dag ingen ruter fra Reykjavik til Houston eller Austin, så det ville være mere logisk, om et af de to selskaber havde valgt denne destination i stedet for at give sig ud i en intensiv konkurrence på den samme destination. Der begynder derfor at tegne sig et billede af  situation, hvor de to islandske duellanter konstant følger i hinandens fodspor for at genere hinanden.

For tre uger siden annoncerede Icelandair en rute til Cleveland i delstaten Ohio, og dagen efter fulgte WOW air op med at annoncere flyvninger til samme destination. Også her kommer de to flyselskaber til at konkurrere direkte om et passagergrundlag, der angiveligt ikke kan bære to islandske flyselskaber på samme rute.

Dermed er der indledt en intens kamp om herredømmet over trafikken mellem Europa og Nordamerika baseret på one-stop flyvninger via den islandske vulkanø, og det kan i værste fald betyde, at der bliver to tabere i stedet for en vinder og en taber.

 

Relaterede artikler:

WOW air søger strategiske investorer

Første nordiske flyrute til Dallas

Fire nye USA-ruter fra Norden

Icelandair åbner rute til Cleveland

Icelandair åbner to nye USA-ruter