(Foto: Icelandair)

Icelandair etablerer ny flyrute mellem Island og Grønland

Icelandair åbner til foråret for flyvninger til endnu en destination på Grønland. Dermed komme det islandske flyselskab op på fire destinationer i Grønland.

Nu går et stort ønske i opfyldelse for beboerne i bygden Narsarsuaq, der ligger på det sydlige Grønland. Den 1. april åbner Icelandair nemlig en direkte rute, der vil gå mellem Reykjavik og bygden, der har 158 indbyggere, som primært arbejder i den lokale lufthavn.

I første omgang var det aftalt, at ruten skulle sættes i drift 1. juni, men nu har planerne ændret sig. Det bekræfter Hans Peter Hansen, som er bestyrelsesformand for erhvervsorganisationen Innovation South Greenland. Han har samtidig en fortid som charterdirektør i Air Greenland.

Den nye rute vil blive fløjet med en 76-sæders Dash-8 Q400 fra flyproducenten De Havilland Canada.

Vil have rute året rundt
Bestyrelsesformanden fortæller til den grønlandske avis Sermitsiaq, at det er en glædelig nyhed, at ruten nu sættes i drift tidligere end først planlagt. Står det til ham, må Icelandair dog godt gå i gang endnu tidligere.

”Foreløbig har Icelandair tilkendegivet, at de er villige til at starte den 1. april i stedet for i juni, som først planlagt. Men vi har brug for en rute hele året, så vi arbejder videre med at få den igangsat endnu tidligere,” udtaler Hans Peter Hansen.

Ruten vil blive fløjet mellem Reykjavik City Airport og lufthavnen i Narsarsuaq. Det vil tage passagererne to timer og tyve minutter at nå frem. Den vil blive fløjet to gange om ugen. Henholdsvis tirsdag og lørdag.

Flyver til flere destinationer
Det islandske flyselskab Icelandair har i forvejen en del afgange fra enten Keflavik Airport og Reykjavik City Airport i Island og til Grønland. Flyselskabet flyver blandt andet til Grønlands hovedstad Nuuk.

Derudover foretager flyselskabet også flyvninger, der går fra Island og til enten Ilulissat på den grønlandske vestkyst samt Kulusuk i Østgrønland. Ruterne er blandt andet interessante for turister fra Nordamerika, der ønsker at opleve Grønland, fortæller Icelandair.

Om sommeren er der direkte flyvninger fra København til Narsarsuaq, hvor Air Greenland plejer at benytte kapacitet fra Jettime. Resten af året flyves via Kangerlussuaq og derfra videre med indenrigsfly.

 

Relaterede artikler:

Icelandair-fly skal fremover afspejle naturens farver

Vejr og strømsvigt forstyrrer grønlandsk flytrafik

Icelandair-bookinger påvirket af omikron