Icelandair etablerer rute til Paris-Orly

Icelandair åbner en rute til Paris-Orly, hvormed der i den kommende sommer bliver øget kamp om passagererne fra den franske hovedstad til Island samt transfertrafikken til Nordamerika.

Mange franskmænd vil i den kommende sommer rejse til Island på ferie eller bruge vulkanøens to største flyselskaber som transportmiddel til og fra Nordamerika.Det sker som følge af den øgede trafik mellem Paris og Keflavik-lufthavnen ved Reykjavik.

Icelandair har hidtil fløjet mellem Paris-CDG og Keflavik, men i det kommende sommertrafikprogram vil det islandske flyselskab også benytte Orly-lufthavnen syd for den franske hovedstad.

Ruten åbnes den 28. marts med to ugentlige afgange, der gradvist øges til tre afgange per uge fra den 21. maj. I løbet af juni vil Icelandair flyve fem gange ugentligt, og fra den 18. juli skrues der yderligere op for blusset med en sjette ugentlig afgang.

Icelandair vil benytte selskabets velkendte Boeing 757-fly med plads til 173 passagerer i en treklasses-version

11.000 flysæder om ugen
Icelandair er dog ikke det eneste flyselskab, der flyver mellem Paris og Keflavik. Den islandske lavpriskonkurrent WOW air betjener også ruten, hvor der i sommermånederne vil være op til ni ugentlige afgange med A320-fly, der er indrettet med 174 sæder.

I højsæsonen har Icelandair op til 17 ugentlige afgange mellem Paris-CDG og Keflavik, og sammen med de seks nye afgange fra Paris-Orly samt WOW air´s ni ugentlige flyvninger, vil der være 32 afgange om ugen i hver retning.

Den samlede højsæsonkapacitet på 11.000 flysæder om ugen skal sættes i forhold til, at Island har et samlet indbyggertal på 330.000. Hovedparten af passagererne er da også rejsende til og fra Nordamerika, hvortil både Icelandair og WOW air har et attraktivt rutenet med korte transfertider i den islandske hovedstadslufthavn.