Icelandair Economy Class. (Arkivfoto: Icelandair)

Icelandair fløj 100 passagerer om dagen

I maj var der blot 3.125 passagerer på Icelandairs internationale flyvninger, hvilket svarer til dagligt 100 passagerer. Selskabet indstiller 11 ruter i sommertrafikprogrammet.

Noget kunne tyde på, at Island får en hæderlig turistsommer trods de aktuelle udfordringer omkring COVID-19-pandemien. Det er der i høj grad brug for, hvis man kigger på trafiktallene for Icelandair, der er eneste islandske flyselskab, der sælger billetter til og fra vulkanøen i Nordatlanten.

I maj måned var der blot 3.125 rejsende på selskabets internationale ruter, og det skal sættes i forhold til 419.091 i samme måned året før, hvilket er en tilbagegang på 99,3 procent. Dermed var der omkring 100 passagerer om dagen på selskabets få flyvninger. I april var der blot 1.900 passagerer på selskabets internationale flyvninger, så der er trods alt tale om en fremgang.

Belægningen var i maj på 29,1 procent mod 82,4 procent i samme måned året før. Det er dog intet at regne i sammenligning med april, hvor kabinefaktoren nåede et lavpunkt på 13,0 procent. Da Icelandair opererer med Boeing 757-200, der har plads til 183 passagerer, svarer belægningen til 53 passagerer per afgang i maj og blot 24 passagerer per afgang i april.

Trafiktallene er knap så dystre, når man kigger på selskabets indenrigsruter, der opereres af Air Iceland Connect. Her var der i maj 5.705 passagerer ombord på flyene, hvilket “kun” var en tilbagegang på 77 procent i forhold til samme måned året før. Belægningen var på 73,8 procent, hvilket rent faktisk var en fremgang på 4,5 procentpoint i forhold til maj 2019.

Sommerlukker 11 ruter
I sommertrafikprogrammet forventer Icelandair lige nu at kunne afvikle op imod 200 ugentlige flyvninger fra Keflavik International Airport mod oprindeligt 355. Detsvarer til, at selskabet vil gennemføre omkring 55 procent af operationerne.

Der vil dog være seks nordamerikanske destinationer, som ikke vil blive betjent i sommertrafikprogrammet, og det er Anchorage, Edmonton, Montreal, Philadelphia, Portland og Vancouver. På de europæiske ruter er der samlet fem destinationer, der ikke vil få besøg af Icelandair-flyene i den kommende sommer, og her er der tale om Barcelona, Bergen, Billund, London-Gatwick og Manchester.

Icelandair vil dog fortsat flyve fra Keflavik til København, hvor der er planlagt en reduktion fra 32 til 21 ugentlige afgange.

Aktuelt har Icelandair fem Boeing 757-200 i drift samt tre Boeing 767-300ER, hvor de sidstnævnte primært har været benyttet til fragtflyvninger. Dermed står der stadig 29 fly på jorden.

 

Relaterede artikler:

Icelandair planlægger reduceret sommerprogram

Icelandair afskediger 45 procent af de ansatte

Icelandair sammenlægger koncernflyselskaber