Bombardier Dash-8 Q400 fra Air Iceland Connect. (Foto: Eric Salard | CC 2.0)

Icelandair sammenlægger koncernflyselskaber

Icelandair-koncernen vil med øjeblikkelig virkning integrere Air Iceland Connects operationer i Icelandair og samtidig nedlægges direktørstillingen i det islandske indenrigsflyselskab.

Icelandair-koncernen er mest kendt for sine internationale flyvninger til og fra Keflavik International Airport. Men koncernen rummer også Air Iceland Connect, der flyver indenrigsflyvninger fra Reykjavik Airport samt regionale flyvninger til Grønland.

Det skal selskabet også i fremtiden, men det bliver operationelt som en del af Icelandair, således at alle funktioner som salg, marketing, operations, finans, HR og IT vil blive integreret i søsterselskabet. 

Air Iceland Connect vil dog bevare sin egen separate AOC (driftstilladelse, red.), og piloter og kabinepersonale vil stadig være ansat under de vilkår, der gælder for dette selskab. Det islandske indenrigsselskab beskæftiger fem fly, henholdsvis tre Dash 8-Q200 samt to Dash8-Q400. Sidstnævnte var blandt de i alt 27 fly, som SAS satte på jorden i efteråret 2007 efter tre på hinanden følgende havarier med flytypen.

I 2019 transporterede Air Iceland Connect 282.349 passagerer, mens Icelandair havde 4.407.905 passagerer ombord i flyene.

Air Iceland-direktør i rokade
I forbindelse med sammenlægningen af de to selskabers operationer, er rollen som administrerende direktør i Air Iceland Connect blevet nedlagt.

Det betyder, at den hidtidige direktør, Arni Gunnarsson, i stedet kommer til at overtage positionen som direktør for koncernselskabet Iceland Travel, hvor han erstatter Bjorn Viglundsson, som der ikke er blevet plads til efter organisationsændringen.

Arni Gunnarsson har været ansat i Air Iceland Connect siden 1999, hvor han startede som salg- og marketingchef, og gennem de seneste 15 år har han siddet i direktørstolen i selskabet. Han har betydelig erfaring fra både Island og Tyskland, hvor han blandt andet har taget en økonomiuddannelse ved universitetet i Augsburg.

“Jeg vil gerne takke Arni Gunnarsson for hans værdifulde indsats med at opbygge vores regionale flyoperationer gennem de seneste 15 år. Jeg byder ham velkommen i den nye rolle i koncernen. Samtidig vil jeg benytte lejligheden til at takke Bjorn Viglundsson for hans betydelige indsats for Icelandair-koncernen,” siger Bogi Nils Bogason, koncernchef i Icelandair Group i en pressemeddelelse.

 

Relaterede artikler:

Icelandair afskediger 240 ansatte

Icelandair fortsætter flyvninger til USA

Endnu et år med trecifret millionunderskud i Icelandair