Icelandair Boeing 757-300 (Foto: 123rf.com/profile_johann68 Stock Photo)

Icelandair planlægger reduceret sommerprogram

Icelandair gør klar til at genoptage sine ruter gradvist fra midten af juni. Det bliver med et reduceret program, hvilket påvirker ruterne til blandt andet København og Billund.

Icelandair har som følge af coronakrisen indstillet næsten alle sine flyruter. I øjeblikket opererer det islandske flyselskab kun tre ruter – nemlig ruterne fra Keflavik-lufthavnen til henholdsvis Stockholm, London Heathrow og Boston, som opereres en til to gange ugentligt.

Ligesom andre europæiske flyselskaber forbereder Icelandair sig imidlertid på gradvist at genoptage trafikken i de kommende måneder. Selskabet forventer at kunne genoptage ruteprogrammet gradvist fra midten af juni i takt med, at den islandske regering lemper rejserestriktionerne.

Færre forbindelser til København
Det bliver dog med et stærkt reduceret program, hvor flere sæsonruter suspenderes i sommerprogrammet i år, mens hovedparten af de øvrige ruter vil operere med et reduceret program. Det fremgår af Icelandairs foreløbige ruteprogram ifølge Routes Online.

Reduktionerne i ruteprogrammet betyder blandt andet, at Icelandairs rute fra København til Keflavik vil blive reduceret fra de oprindeligt planlagte 32 ugentlige frekvenser til 25 forbindelser om ugen ifølge det foreløbige program.

Hvorvidt selskabets sommerrute fra Billund til Keflavik vil blive fløjet er endnu uafklaret. Ifølge det foreløbige ruteprogram vil Billund-ruten blive suspenderet, men Billund Lufthavn oplyser til CHECK-IN.dk, at man i øjeblikket er i dialog med Icelandair om at genoptage sommerruten i et vist omfang i år.

Icelandairs øvrige nordiske ruter bliver ligeledes reduceret i det kommende sommerprogram. Ruterne fra Keflavik til Stockholm Arlanda og Oslo reduceres begge fra 17 til 10 ugentlige frekvenser, mens ruten til Helsinki reduceres fra 13 til syv ugentlige forbindelser.

Fem ruter til Nordamerika indstilles
Sæsonruten til Bergen annulleres denne sommer, og det gælder også for en række af Icelandairs øvrige sommerruter – nemlig ruterne fra Keflavik til henholdsvis Barcelona samt Philadelphia og Portland i USA og Montreal og Edmonton i Canada.

Endvidere er ruterne til London Gatwick og Manchester aflyst indtil efteråret, mens ruten til Vancouver i Canada er indstillet resten af året.

Kun tre af det islandske selskabs ruter ser ud til at skulle operere efter det oprindeligt planlagte program. Det drejer sig om ruterne fra Keflavik til Frankfurt med 12 ugentlige forbindelser, Paris Charles de Gaulle med 16 ugentlige forbindelser samt Anchorage i Alaska, som Icelandair vil betjene to gange om ugen.

 

Relaterede artikler:

Icelandair laver aftaler med piloter

Icelandair afskediger 45 procent af de ansatte

Billund Lufthavn mister to hubruter