Icelandair Economy Class. (Arkivfoto: Icelandair)

Icelandair indfører ny prisstruktur

Icelandair afskaffer Economy Comfort-klassen og splitter sin Saga-klasse op i to forskellige billettyper.

Det er blot et halvt år siden, Icelandair ændrede sin prisstruktur og indførte en ny serviceklasse med navnet Economy Light til passagerer, der kun rejser med håndbagage. Nu er det islandske selskab gået i luften med endnu en ny prisstruktur, og denne gang er der tale om en mere omfattende ændring af serviceklasserne ombord.

Icelandair vælger helt at afskaffe sin ”mellemklasse” Economy Comfort, som selskabet har kørt med gennem flere år. På denne serviceklasse blev midtersædet holdt fri, ligesom passagererne fik en ekstra tomme benplads samt gratis mad og drikkevarer. Passagerer, der allerede havde bestilt en Economy Comfort-billet, vil blive opgraderet til Saga Premium, oplyser Icelandair.

To billettyper på Saga Premium
I den nye prisstruktur deles Saga Class, Icelandairs Business Class-produkt, endvidere op i to serviceklasser – Saga Premium og Saga Premium Flex, hvor Flex giver ekstra fleksibilitet ved ombooking eller afbestilling.

“Ydelsen i Saga Premium vil stort set være den samme som Saga Class, men nu tilbydes den til en mere konkurrencedygtig pris med en smule mindre fleksibilitet. I Saga Premium Flex vil der være mere fleksibilitet til at ændre fly, herunder muligheden for at ændre på flyvninger gratis inden for 24 timer før afrejse,” siger Lea Gestdottir Gayet, PR Manager Icelandair Europe, til CHECK-IN.dk.

Mulighed for at tilkøbe ekstra benplads
På økonomiklasse er der nu tre forskellige serviceklasser – Economy Flex, Economy Standard og Economy Light.

På Economy Flex kan man ændre sin booking uden ekstra omkostninger og har mulighed for at få refunderet billetten fuldt ud. Men i modsætning Economy Comfort skal man på Economy Flex, ligesom på de øvrige Economy-klasser, betale for mad og alkoholiske drikkevarer.

Icelandair havde tidligere op til 44 Economy Comfort-sæder i sine fly. I stedet for Economy Comfort tilbyder selskabet nu passagererne mulighed for at booke sæder med ekstra benplads på økonomiklasse. Det er sæderne på forreste række Economy-kabinen samt sæderne ved nødudgangene. Prisen for den ekstra benplads er op til 391 kroner.

Relaterede artikler:

Flere Icelandair-flyvninger til Florida

Icelandair vil prioritere eftermiddagsfly

Ny prisstruktur hos Icelandair