Boeing 757-200 fra Icelandair.

Icelandair leverer stærkt halvårsregnskab

Det islandske flyselskab Icelandair har leveret sit bedste halvårsregnskab siden 2011 og opjusterer samtidig forventningerne til årsresultatet.

Flere passagerer i flyene, en styrket indtjening i en stærk dollar og lavere udgifter til brændstof er formlen bag Icelandairs stærke halvårsregnskab for 2015, som blev offentliggjort den 27. juli.

Selskabet kunne fremvise et overskud på 7,8 mio. dollar i første halvår mod et underskud på minus 4,3 mio. dollar sidste år.

”Den væsentligste årsag til fremgangen er lønsom vækst i vores internationale operationer. Hertil kommer en positiv effekt fra faldende priser på brændstof,” siger adm. direktør for Icelandair, Björgólfur Jóhannsson.

Icelandair har i andet kvartal 2015 formået at øge belægningsprocenten til 82,2 pct. mod 79,4 pct. sidste år samtidig med, at selskabet har øget antallet af udbudte sædekilometer (ASK) til 3 mio. i andet kvartal 2015 mod 2,6 mio. sæder i samme periode sidste år.

Tredoblet driftsresultat
Bundlinjen på 7,8 mio. kr. for første halvår er Icelandairs suverænt stærkeste i mange år. Fra 2011 til 2014 har selskabet genereret et samlet underskud for første-halvårene på ca. 9 mio. dollar.

Tilsvarende har selskabet over en fire års periode formået at tredoble driftsresultatet (før af- og nedskrivninger, EBITDA) til 48,3 mio. dollar fra 15 mio. dollar i første halvår af 2011.

Den positive udvikling får nu Icelandair til at opjustere sine forventninger til driftsresultatet (EBITDA) for hele 2015.

Flere bookinger end ventet
”I begyndelsen af året udstedte vi en EBITDA-prognose med en forventet indtjening på 160-165 mio. dollar, men vores succesfulde drift og den positive udvikling i markedet omkring os har været favorabel,” siger Björgólfur Jóhannsson med henvisning til den styrkede dollar og faldende brændstofpriser.

“Tager vi alle disse faktorer i betragtning, bliver det nu antaget, at selskabets EBITDA for 2015 vil ligge i niveauet 180-185 mio. dollar.“

Icelandair kunne i forbindelse med halvårsregnskab også annoncere, at man i de kommende måneder har større fremgang i bookingerne end ventet.

Ligeledes vil selskabets afdækning af brændstof i de kommende 12 måneder falde næsten 17 pct. til 655 dollar per ton. Selskabet har i gennemsnit afdækket 56 pct. af sit brændstofforbrug over de næste 12 måneder.

Icelandair betjener i alt 39 destinationer med 24 Boeing 757-fly.

Halvårsregnskabet dækker hele Icelandair Group, som er moderselskab for ni datterselskaber, der dækker forretningsområderne rutenetværk og turismeservice.

Icelandair er børsnoteret, men ejes i overvejende grad af pensions- og investeringsfonde på Island.

Foto: Icelandair/PR