Icelandair rammer plet med Edmonton-rute

Blot seks uger efter salgsstart har Icelandair besluttet at opgradere den nye Edmonton-sæsonrute til helårsbetjening. Herudover fremrykker det islandske flyselskab opstarten af ruten til det vestlige Canada.

Siden Icelandair i begyndelsen af september måned annoncerede nye ruter til Edmonton og Vancouver, har især ruten til Edmonton solgt særligt godt.

Edmonton-ruten var oprindeligt planlagt til at være en sæsonrute, men på baggrund af efterspørgslen har Icelandair allerede nu besluttet at opgradere til en helårsrute. Herudover har man fremrykket starten til den 5. marts 2014 mod oprindeligt 26 marts.

En af årsagerne til succesen er, at Edmonton og provinsen Alberta generelt har en stor skandinavisk befolkningsgruppe, ligesom der også er mange af islandsk afstamning. Dermed er der et stort potentiale for besøgs- og slægtsrejser til den vest-canadiske by.

Edmonton er rig på råstoffer som blandt andet olie, og totalt set er Alberta-provinsen den rigeste i Canada. Beliggenheden tæt på Rocky Mountains tiltrækker også turister, og provinsen har da også Jasper National Park og Banff Lake Louise som nogle af de største turistattraktioner.

Fordobling af trafikprogram
Med ruterne til Edmonton og Vancouver kommer Icelandair i den kommende sommer op på fire ruter til Canada. Helårsruter bliver Toronto og Edmonton, mens ruterne fra Keflavik til Vancouver og Halifax forbliver sæsonruter.

Vores plan er, at udnytte mulighederne for vækst næste år, og målet er at styrke vores position på det nordamerikanske marked yderligere,“ siger Icelandairs topchef, Birkir Hólm Gudnason.

Icelandair har øget antallet af udbudte sædekilometer med 18 procent i sommerfartplanen for 2014. Det giver en forventning om et passagertal på 2,6 mio., mod estimeret 2,3 mio. i 2013. For at sætte væksten i perspektiv er 2004-trafikprogrammet dobbelt så stor som i 2009, der var året efter det økonomiske kollaps på Island.

I sommerfartplanen næste år vil der være 82 ugentlige flyvninger fra Keflavik til de 12 nordamerikanske destinationer i Icelandair-rutenetværket.En så markant vækst kræver også flere fly. Derfor bliver flyflåden øget til i alt 21 Boeing 757-fly næste år.