Boeing 737 MAX 8 fra Icelandair i Keflavik International Airport. (Foto: Icelandair)

Icelandair: Største overskud i et andet kvartal i syv år

Icelandair glæder sig over udviklingen i andet kvartal, hvor flyselskabet landede det det største overskud i et sådant siden 2016. Ifølge koncernchefen er udsigterne til resten af året favorable.

Icelandair havde luft under vingerne i april, maj og juni i år. Ifølge det netop offentliggjorte regnskab for de tre måneder, har andet kvartal været flyselskabets bedste af slagsen siden 2016, og som situationen ser ud øjeblikket kigger ledelsen også med milde øjne på resten af indeværende år.

I løbet af kvartalet har det islandske flyselskab landet en samlet omsætning på 414,2 millioner dollars (2,7 milliarder kroner). Det er en stigning på 2,7 procent i forhold til samme kvartal i 2019, hvor omsætningen beløb sig til 403 millioner dollars, hvilket svarer til 2,7 milliarder kroner.

Selskabet har desuden bogført et overskud på 13,7 millioner dollars (92,1 millioner kroner). Det er dels væsentligt højere end 2019-niveauet, da selskabet her endte med et underskud på 34 millioner dollars (227,7 millioner kroner), hvilket tilskrives groundingen af Boeing 737 MAX-flyene i kølvandet på de to styrt i henholdsvis Indonesien og Etiopien.

I samme kvartal sidste år, hvor genopretningen så småt var begyndt at få fart på, fik flyselskabet et overskud på 3,8 millioner dollars (25,5 millioner kroner).

Flere fly og nye destinationer
I løbet af andet kvartal havde Icelandair 1,8 millioner passagerer ombord i flyene, hvilket er en stigning på 81,8 procent i forhold til samme kvartal sidste år, hvor flyselskabet transporterede 990.000 rejsende.

Derudover føjede selskabet i alt fem nye fly til flåden i andet kvartal. Det drejer sig om fire Boeing 737 MAX, et Boeing 767-fragtfly samt et Dash-8, ligesom Detroit, Prag, Barcelona, Tel Aviv samt Kreta kom på rutekortet hos Icelandair.

Bogi Nils Bogason, der er koncernchef Icelandair, erklærer sig yderst tilfreds med resultatet, som han tilskriver flere forskellige faktorer.

“Takket være vores medarbejderes fremragende arbejde er vi stolte over at kunne præsentere vores stærkeste resultater for andet kvartal siden 2016. Et overskud på 13,7 millioner dollars blev drevet af rekordhøje passagerindtægter, historisk høj belægningsprocent og forbedret udbytte på alle vores markeder.”

”Lavere brændstofomkostninger på grund af effektiviteten af Boeing 737 MAX-flyene og lavere brændstofpriser bidrog også positivt til resultaterne. Desuden fortsatte vores lejevirksomhed med at præstere meget godt og levere stærk rentabilitet.”

Føler sig godt rustede
Bogason fortæller, at efterspørgslen peger i retning af, at de økonomiske resultater for resten af året også kan blive gode.

”Udsigterne for anden halvdel af året forbliver favorable med fortsat stærke bookinger, især fra Nordamerika. Efterspørgslen efter fly til og fra Island har været stærk i de seneste måneder. Kapaciteten gennem Keflavik-lufthavnen er også steget markant til 20 procent over præ-covid-niveauer denne sommer og endnu mere til næste vinter.”

”Denne udvikling forventes at påvirke udbytter og omsætningsvækst i nogle markeder i anden halvdel af året. Ikke desto mindre er vi godt rustede til at tilpasse os markedsvilkårene til enhver tid med vores værdifulde infrastruktur, meget stærke likviditet og fremragende team af medarbejdere,” siger koncernchef Bogi Nils Bogason.


Relaterede artikler:

Bulgarsk flyselskab på danske Icelandair-ruter

Play forhindrer Icelandair i fuld genopretning

Icelandair bekræfter ordre på Airbus A321XLR