Boeing 737 MAX fra Icelandair. (Foto: Icelandair | PR)

Icelandair udnævner to nye direktører

Icelandair har foretaget ændringer i sin organisation for at kunne levere stærkere præstationer. Der er blevet udnævnt en ny kommerciel direktør og en ny driftsdirektør.

Som et led i at optimere driften og stå stærkere i markedet har Icelandair besluttet at foretage flere ændringer i sin organisation.

Således har det islandske flyselskab valgt at kombinere kunde- og omsætningsdivisionerne i én enkelt kommerciel division, hvilket skal give en helhedsorienteret tilgang til kommercielle emner med fortsat stærkt fokus på kunderne i selskabet generelt.

Icelandair har valgt Tómas Ingason som ansvarlig for den kommercielle division og får dermed titel som kommerciel direktør. Sylvía Kristín Ólafsdóttir skifter jobbet som kundedirektør i Icelandair ud med rollen som driftsdirektør.

Jens Bjarnason stopper i stillingen som driftsdirektør, men han vil fortsætte hos Icelandair som seniorrådgiver og referere direkte til flyselskabets koncernchef, som hedder Bogi Nils Bogason.

Udvidet lederrolle til tidligere WOW air-direktør
Bogi Nils Bogason fortæller, at organisationsændringerne er en del af selskabets rejse mod at skabe bedre præstationer, alt imens der fokuseres på at realisere ambitiøse planer og gribe mulighederne i markedet.

”At skabe en samlet kommerciel division vil bringe vores kommercielle aktiviteter på linje – både omkring vores kernestrategi, hvor kunden altid er i centrum, og vores fortsatte fokus på stærk omsætning,” forklarer Icelandair-topchefen.

”Tómas, som har ledet kommercielle funktioner hos Icelandair og inden for luftfartsindustrien gennem de seneste år, vil nu påtage sig en udvidet lederrolle.”

Tómas Ingason har siden 2021 fungeret som direktør for omsætning hos Icelandair, mens han var direktør for information og forretningsudvikling i samme selskab fra 2019 til 2021. Før det var han blandt andet kommerciel direktør i det konkursramte islandske lavprisflyselskab WOW air.

Fastholder mange års erfaring
Sylvía Kristín Ólafsdóttir har været kundedirektør hos Icelandair siden 2022. Hun kom første gang til det islandske flyselskab i 2018, hvor hun først bestred stillingen som direktør for driftssupport og senere blev hun direktør for netværksplanlægning.

”Sylvía bringer sin brede erfaring med drift, netværksledelse og fra at lede kundedivisionen gennem de sidste 18 måneder til sin nye rolle,” siger Bogi Nils Bogason.

Jens Bjarnason har stor erfaring fra luftfartsindustrien og Icelandair gennem de seneste årtier, og han vil således fortsat have en betydelig rolle hos selskabet.

”Han vil støtte driftsdirektøren i overgangsperioden og påtage sig en vigtig rolle i at sikre en vellykket implementering af Airbus-flyene i Icelandairs operationer i de næste år – foruden andre strategiske projekter,” lyder det fra koncernchefen.

 

Relaterede artikler:

Icelandair: Største overskud i et andet kvartal i syv år

Play forhindrer Icelandair i fuld genopretning

Icelandair bekræfter ordre på Airbus A321XLR