Ikke meget Dannebrog på ny SAS-side

SAS har udviklet en ny startside, som møder de passagerer, der går på internettet ombord på flyene. Det danske indhold skal passagererne dog kigge langt efter.

På 10 af de knap 140 fly i SAS’ flyflåde er det i dag muligt for passagererne at komme trådløst på internettet, når flyene er i luften. Det er de nyeste eksemplarer af selskabets Boeing 737-fly, som er udstyret med Wi-Fi. De fly har base i Oslo Gardermoen eller Stockholm Arlanda, og derfor er det primært på ruter til og fra de to lufthavne, at passagererne kan surfe på internettet i ti kilometers højde.

Det afspejles også i den nye startside, som møder SAS- passagererne, når de tænder computeren eller smartphonen og logger på nettet fra flysædet. Siden indeholder digitale indholdstjenester for alle passagerer uden ekstra betaling.

SAS har valgt at samarbejde med partnere så som den svenske avis Dagens Nyheter, den norske erhvervsavis Dagens Næringsliv og den internationale avis International Herald Tribune.

Passagererne kan også lytte til podcast, og den første tilgængelige podcast er med svensk radios profiler Alex Schulman og Sigge Eklund i programmet Alex & Sigges.

SAS har dog ikke helt glemt danskerne.

”Da flyene primært flyver fra baserne i Stockholm og Oslo, har vi i første omgang prioriteret underholdning på disse sprog og på engelsk, men der er ikke tale om fravalg. Der kommer naturligvis også dansk underholdning,” siger Trine Kromann-Mikkelsen, pressechef i SAS, til CHECK-IN.dk.

Ideer fra kunderne
Fra startsiden kan kunderne desuden få adgang til SAS’ hjemmeside, rejsetips, crowdsourcing-platformen My SAS Idea og EuroBonus-shoppen. Kunder kan også´tilkøbe internetadgang. Internetadgang er fortsat uden ekstra betaling for kunder på Economy Extra og Business samt EuroBonus guldmedlemmer.

I samarbejde med kunderne kommer SAS til at videreudvikle indholdet på startsiden. Det sker via crowdsourcing-platformen My SASIdea (http://mysasidea.flysas.net/).

”Den tjeneste, vi præsenterer i dag, er første skridt på vejen mod vores fremtidsvision for SAS Wi-Fi. På sigt kommer den til at indeholde individualiseret underholdning i form af musik, film, spil, shopping og en masse andet, som kunderne sætter pris på. Fra My SAS Idea får vi ideer fra vores kunder, som kan bidrage til arbejdet med at udvikle fremtidens tjenester ombord. På den måde sikrer vi, at indholdet præcis bliver så kundeorienteret og nyskabende, som vi ønsker, siger Philip Wågnert, chef for produktudvikling i SAS.

Fra den 21. december var startsiden tilgængelig på to af SAS’ Wi-Fi-fly, og ved udgangen af januar vil startsiden være tilgængelig fra alle 10 SAS-fly med Wi-Fi. SAS modtog kort før jul det første af i alt 12 brugte Airbus A320-fly til brug på basen i København. De fly udstyres ikke med trådløs internetadgang.