D-ABOD fra Lufthansa er et af de Boeing 707-fly, der skal på auktion. Foto: wiltshirespotter, CC 2.0

Ikoniske Lufthansa-fly skal på auktion

To ikoniske Boeing 707, der har fløjet for Lufthansa, er blevet skilt fuldstændig ad. Cockpit, sæder, motorer og mange andre dele skal på auktion fra fredag i Hamborg.

Fra fredag er det med at gribe chancen, hvis man er begejstret for Boeing 707 og gerne vil have et minde fra denne flytype til stå i sit hjem.

Det tyske auktionshus Dechow sætter nemlig tusindvis af forskellige dele fra to Boeing 707 på auktion. De to tidligere Lufthansa-fly blev skilt ad i forsommeren, og i den seneste måned er de mange flydele blevet omhyggeligt katalogiseret. Det skriver Simple Flying, der under et besøg hos Dechow har taget en masse billeder af flydelene.

Det ene af de to ikoniske Boeing 707-fly, D-ABOC, har været udstillet i Berlin Tegel, men det blev besluttet at skille flyet ad, da lufthavnen lukkede sidste år. Det andet fly, D-ABOD, stod i Hamborg Lufthavn, indtil lufthavnen ikke længere ville have det stående.

D-ABOD fløj for Lufthansa, men blev skilt ad, mens det havde en bemaling af Hamborg Lufthavn. D-ABOC havde tidligere registreringen 4X-ATB, da det fløj for israelske El Al, men det blev siden malet i Lufthansa-farver.

Forventer stor interesse for cockpit og motorer
To af højdepunkterne i auktionen hos Dechow forventes at blive de to cockpits. Cockpittet fra D-ABOD er relativt tomt, men vil blive leveret med besætningssæder på skottet. Cockpittet fra D-ABOC har ikke disse sæder, men har i stedet stole og rigtige cockpitdele indeni.

Det forventes også, at flyenes motorer og landingsstel vil få stor opmærksomhed. Herudover byder auktionen blandt andet på skrogdele, passagersæder og små, individuelle komponenter fra cockpittet.

Personalet hos Dechow har arbejdet hårdt for at katalogisere hver en flydel. Delene er blevet fotograferet fra flere vinkler, og der er tilføjet et navn og en kort beskrivelse.

Oplagte gaveidéer til jul
Auktionen med de to Boeing 707 begynder fredag 24. september og løber frem til 24. oktober. Delene går til højstbydende, og der forventes at blive stor interesse for de ikoniske fly og deres mange forskellige komponenter.

At sende motorer, cockpit og andre større dele af sted til køberne efter auktionen er naturligvis lidt af en logistisk udfordring. Dechow føler sig dog parat til opgaven. Målet er at sende flydelene af sted inden for en eller to uger efter betaling. Alt forventes afsendt inden jul og kan dermed bruges til julegaver.

De største flydele vil blive sendt med specialtransport, og Dechow vil arrangere dette i samarbejde med partnere. Købere kan dog også selv stå for at arrangere transporten af de ikoniske Boeing 707-dele, der dermed vil leve videre i formentlig mange tyske hjem.

Boeing 707 med de fire motorer blev brugt på lange distancer. Flytypen havde sin første flyvning i 1957, og der blev produceret over 800 af dem. De primære operatører af flyet var blandt andet Pan Am og American Airlines. Det sidste passagerfly af denne type forlod fabrikken i 1978.

 

Relaterede artikler:

Lufthansa sælger flyreservedele på auktion

Historisk Boeing 747 vækker opsigt i Heathrow

Historisk Premiair-fly skal ophugges i reservedele