Aribus A320-200 fra Eurowings. (Foto: Adrian Pingstone)

Indsætter 300 ekstra fly til Mallorca i påsken

Lufthansa-selskabet Eurowings oplever voldsom efterspørgsel på rejser til Mallorca, efter at Tyskland har åbnet for rejser til ferieøen. Antallet af flyafgange fordobles.

Søndag åbnede Tyskland for, at landets borgere igen kan rejse til Mallorca og andre områder i Spanien og Portugal, der ikke længere vurderes til at være risikoområder i forhold til COVID-19-smitte.

Ændringen af den tyske rejsevejledning gav øjeblikkeligt travlhed hos det tyske flyselskab Eurowings, som især henvender sig til fritidsrejsesegmentet.

Bookingerne strømmede ind hos Eurowings, hvor mange afgange fra selskabets store baser i Düsseldorf, Hamborg, Stuttgart og Köln/Bonn blev udsolgt inden for få timer, rapporterer tyske medier.

Eurowings har reageret på den pludselige tilstrømning af kunder ved hurtigt at tilføje 300 ekstra flyvninger til Mallorca i den kommende påskesæson for at kunne imødekomme efterspørgslen.

Fordobling af programmet
Det er noget nær en fordobling i forhold til det tidligere planlagte program, hvor Eurowings planlagde op mod 325 afgange til Palma de Mallorca fra 22 lufthavne i Tyskland samt to i Storbritannien i påskesæsonen.

Eurowings og moderselskabet Lufthansa havde i forvejen skruet kraftigt op for påskeprogrammet, efter at selskaberne de seneste to uger har modtaget op til 80 procent flere bookinger på afgange til Mallorca og 20 procent flere bookinger på afgange til De Kanariske Øer.

På den baggrund har Lufthansa øget antallet af afgange fra München til Mallorca fra to til 11 om ugen og fra Frankfurt til Mallorca fra seks til 20 ugentlige forbindelser i løbet af påskesæsonen.

Antallet af afgange til De Kanariske Øer er ligeledes øget med en fordobling af sædekapaciteten fra München til Gran Canaria og Fuerteventura og en 50 procent forøgelse af kapaciteten fra Frankfurt til Gran Canaria og Tenerife.

Større fly indsat i sidste uge
Allerede i sidste uge måtte Eurowings indsætte større fly til Palma de Mallorca for første gang, siden coronapandemien brød ud for cirka et år siden.

Kun rejsende med en negativ PCR-test får lov til at gå ombord i Eurowing-fly til Mallorca, hvilket er et krav fra de lokale myndigheder på De Baleariske Øer, hvor smitteniveauet i øjeblikket er meget lavt.

Eurowings er den største udbyder af flyvninger mellem Tyskland og Mallorca og driver en base i Palma de Mallorca-lufthavnen.

 

Relaterede artikler:

Eurowings ind på det britiske marked

Eurowings etablerer base i Berlin

Over 20 europæiske Lufthansa-ruter fortsætter ikke