Københavns Lufthavn - finger C. (Arkivfoto: Morten Lund Tiirikainen)

Interkontinental fremgang i CPH

Der er både gode og dårlige historier i Københavns Lufthavns trafiktal for april.

Det gælder om at finde den gode historie og først og fremmest fokusere på den, når man skal fortælle en nyhed. Det gælder uanset om man er journalist eller kommunikationsmedarbejder. For en journalist er gode historier ofte når det går dårligt for nogen. For eksempel når Københavns Lufthavn har mindre passagerfremgang i april end Oslo Gardermoen og Stockholm Arlanda-lufthavnen.

Og det var netop tilfældet i april, hvor trafikken i CPH voksede med 5,6 procent, mens Gardermoen og Arlanda oplevede fremgange på henholdsvis 9,1 procent og 10 procent.

Flere rejser langt
For en kommunikationsmedarbejder handler det om at finde lyspunkterne og fokusere på dem. Og det er meget naturligt hvad Københavns Lufthavn vælger at gøre i sin pressemeddelelse om passagertallene for april.

Et af lyspunkterne var en stor vækst i den interkontinentale trafik. En fremgang på hele 17,1 procent blev det til. Og derfor det, som man vælger at lade lufthavnens øverste direktør sige noget om i pressemeddelelsen – ligesom man gjorde det sidste år i forbindelse med november-trafiktallene.

“Væksten på 17,1 procent i de lange, interkontinentale rejser er bl.a. udtryk for, at flere danskere vælger at rejse langt – selv på lidt kortere ferier, som påsken jo er. Her er det blandt andre nyere ruter som SAS’ til Miami og Boston og Norwegians sæsonrute til Oakland ved San Francisco, der tegner sig for en god del af væksten,” siger administrerende direktør Thomas Woldbye.

Med 263.696 interkontinentale passagerer i april udgør denne passagergruppe dog kun 10,9 procent af det samlede antal passagerer i Københavns Lufthavn i april måned. I alt gik 2.419.452 passagerer nemlig gennem terminalerne. Det er den travleste april i lufthavnens historie.

Lavsæson for indenrigspendlere
Hvor påsken er sæson for ferierejser, så er den lavsæson for indenrigspendlere og forretningsrejsende. Derfor faldt antallet af indenrigsrejsende i april 13,6 procent, mens antallet af europæiske rejsende steg med 5,7 procent. Antallet af passagerer i Københavns Lufthavn er i årets første fire måneder vokset 3,2 procent.

Et kig på listen over de største destinationer i april viser, at de rejsendes appetit på London er en lille smule aftagende. Efter at trafikken mellem Københavns Lufthavn og London-lufthavnene har ligget med tocifrede vækstrater i de fleste måneder efter Ryanairs entré i marts 2015, så går London-trafikken i april tilbage med 6,2 procent til knap 193.000 passagerer. Det er dog fortsat den destination, som suverænt flest CPH-passagerer ankommer fra eller rejser til. Nummer to er Oslo Gardermoen, der havde 125.000 passagerer til og fra CPH i april.

 

 

Relaterede artikler:

Tilbagegang i Københavns Lufthavn

CPH overhalet af øvrige nordiske hovedstadslufthavne

Stor langrute-vækst i CPH