SAS-piloter på vej ind i fly. (Foto: SAS/PR)

Internationale kolleger støtter SAS-piloter

Lederne af flere store pilotforeninger erklærer deres støtte til de strejkende SAS-ansatte i en video, der er blevet offentliggjort af Norsk Flygerforbund.

I øjeblikket fylder den igangværende strejke blandt SAS-piloterne meget i mediebilledet både herhjemme men også i de andre skandinaviske lande, hvor reportager fra lufthavne og kommentarer fra forhandlingerne i Stockholm er blevet et fast indslag.

Det er dog ikke kun i denne del af verden, at man har bidt mærke i, at flyselskabet er røget i konflikt med piloterne. Det viser en ny video, som pilotforeningen Norsk Flygerforbund har offentliggjort på Twitter.

Heri udtrykker pilotkolleger fra flere andre lande deres sympati med SAS-piloterne, hvis repræsentanter nu for tredje dag i træk forhandler med flyselskabets ledelse i håb om, at man kan nå til enighed om en aftale, der kan få flyene på vingerne igen.

I videoen toner lederne fra en række pilotforeninger frem og erklærer deres støtte til de skandinaviske piloter.

Det drejer sig om foreningen for piloter hos Delta, hvor der er 14.000 medlemmer, samt tyske Vereinigung Cockpit med 10.000 medlemmer. De mexicanske piloters forening ASPA de México med 2.000 medlemmer er også med, og det samme er Airline Pilot Association of Argentina og ALPA Canada, hvori 6.000 piloter fra 17 canadiske flyselskaber er organiseret.

Står skulder ved skulder med SAS-piloterne
I videoen toner lederne fra pilotforeningerne frem, mens de foran kameraet sætter ord på deres holdning til det faglige opgør, der i øjeblikket foregår ved forhandlingsbordet i Näringslivets Hus i Stockholm.

”Jeres kamp sætter et eksempel for tusindvis af professionelle i luftfartsbranchen i hele verden, der har en stærk overbevisning om, at sammenhold og faglig kamp er midlet til at redde vores fag. Vi tilbyder vores støtte i denne svære situation, som I står i,” siger Juan Pablo Mazzieri fra Airline Pilot Association of Argentina.

Kaptajn Jason Ambrosi, der er leder af pilotforeningen hos det store amerikanske flyselskab Delta Air Lines, erklærer i videoen, at de amerikanske kolleger håber, SAS-piloterne vil have held til at indgå en ny overenskomstaftale med ledelsen hos flyselskabet.

”Vi støtter vores brødre og søstre hos SAS i deres kamp grundlæggende arbejdstagerrettigheder. Jobsikkerhed og et anstændigt arbejdsliv er fundamentet for en god karriere. Piloterne fra Delta står skulder ved skulder med jer hos SAS,” lyder det.

Relaterede artikler:

Parterne går hver til sit for natten (opdateret)

Strejken kan tvinge SAS til markante nedskæringer

”Det vil være et helt uhørt skridt”