Boeing 757 fra Condor i det nye "passion" design. (Foto: Condor | PR)

Introducerer bolsjestribede fly

Det tyske flyselskab Condor introducerer et helt nyt og epokegørende flydesign. Flyene bliver iført striber i fem forskellige farver inspireret af både parasoller og strandstole.

Husker man de danske håndboldherrer fra 1980’erne, så havde de kælenavnet “bolsjedrengene” på grund af de rød og hvidstribede spilledragter, der mindede om de rød-hvide Bismarsck-bolsjer.

Nu forsøger flyselskabet Condor sig med et design til selskabets fly, der i et af tilfældene bringer tankerne tilbage til de førnævnte håndboldherrer.

Condor flyver udelukkende til feriedestinationer, og ifølge selskabet har ferie noget med striber at gøre. Derfor skal selskabet fly fremover males i striber med fem forskellige farver, der er inspireret af parasoller, badehåndklæder og strandstole – men ikke bolsjer.

Hvis man ikke vidste bedre, skulle man tro, at det var en aprilsnar, men den officielle pressemeddelelser er udsendt, den 4. april, hvorfor den skulle være god nok.

“Condor har gennemgået en forvandling i løbet af de sidste to et halvt år: Fra et datterselskab af en vertikalt integreret rejsekoncern (Thomas Cook, red.) til et uafhængigt flyselskab, der ser tilbage på sin historie og sin tradition, samtidig med at de begiver sig ud på vejen til fremtiden. Det ønsker vi umiskendeligt at udtrykke gennem vores virksomhedsidentitet: Condor er ferie og Condor er umiskendelig – ligesom vores nye design, som vi nu lancerer,” udtaler koncernchef Ralf Teckentrup

Fem farver
Det er bureauet med navnet Vision Alfabet i Berlin, der har udviklet det nye og noget dristige design.

Her er der i første omgang valgt fem farver til udsmykning af Condors fly, henholdsvis gul, rød, blå, grøn og beige, der sammen skal signalere mangfoldigheden af Condors gæster, medarbejdere og de mange muligheder for at opdage verden med det tyske flyselskab.

Det første fly blev mandag afsløret i Toulouse, og det er en Airbus A330neo, s0m bliver leveret til efteråret. Det bliver malet med grønne striber.

En Airbus A321-200 debuterer den 5. april med første kommercielle flyvning i det nye flydesign. (Foto: Condor | Twitter)

Tirsdag vil det første fly i de nye farver blive indsat i kommerciel drift. Det er en Airbus A321-200 med registreringen D-AIAD, der kl. 13.05 flyver fra Frankfurt til Lanzarote. I de kommende uger vil yderligere fem Boeing 757’ere blive malet i de nye farver, således at der er seks fly klar til sommertrafikprogrammet.

Det er hensigten, at 80 procent af flåden skal være iklædt det nye design fra 2024, hvor flyene alligevel skulle have været malet.

Gennemgribende designlinje
Det er ikke kun flyene, der får nyt design. Condors figurmærke har fået et ansigtsløft, og fremover bliver selskabets hovedfarver gul og blå.

Uniformerne vil også ændre sig, og det samme vil kopper, tæpper og bestik i flyene samt alle materialer på jorden såsom boardingkort, ID-kort og lufthavnsskiltning.

Condors hjemmeside og sociale medier vil også gennemgå en forandring, der afspejler den nye designlinje, der allerede diskuteres af mange luftfartsinteresserede. 

Nogle mener, at det er et frisk og revolutionerende tiltag, mens andre giver udtryk for, at hverken Condor eller Vision Alfabet er sluppet særligt heldigt fra opgaven.

 

Relaterede artikler:

SAS vinder pris for nyt flydesign

Austrian præsenterer nyt design

Nyt Lufthansa-flydesign afsløret før tiden