Irere følger efter SAS til Miami

Irske Aer Lingus følger i hælene på blandt andre SAS og åbner Miami-rute. Desuden øger selskabet på anden USA-rute

Siden SAS for godt og vel et år siden annoncerede åbningen af langdistanceruter til Miami i september 2016, har en række andre selskaber fulgt trop og budt det skandinaviske flyselskab op til dans. Indenfor kort tid har således Finnair, KLM og islandske WOW alle påbegyndt eller planlagt ruteflyvning til solskinsbyen i det sydlige Florida, og i 2017 vil kvartetten så blive udvidet med Aer Lingus.

Fra 1. september 2017 vil det nationale irske flyselskab nemlig starte tre ugentlige flyvninger fra Dublin til Miami med et Airbus A330-200 fly med plads til 332 passagerer. Der er allerede åbnet for bookninger og ønsker man en plads på rutens jomfrurejse kan en billet fra Dublin til Miami med afgang den 1. september og retur den 8. september erhverves for 4450 kroner. Dette inkluderer udover en direkte flyvning fra Dublin, måltider, sædevalg og en bagage på 23 kg. Flyvetiden beregnes til ni timer og 15 minutter og ruten vil afgå både fra Dublin og Miami på onsdage, fredage og søndage.

Til sammenligning koster en direkte returbillet med samme vilkår med SAS fra København på samme datoer 4695 kroner, men det er samtidig værd at bemærke, at Aer Lingus ikke flyver fra København, hvorfor transport til Dublin skal foregå med et andet selskab. Her koster en enkeltbillet fra København til den irske hovedstad den 1. september i omegnen af 500 kroner.

Udvider til Los Angeles
Det er især Miamis tropiske klima, der trækker mange europæer til byen, men derudover har byen trods sin størrelse som blot USA’s 42. største verdens travleste krydstogtshavn, hvor mere end fem millioner rejsende hvert år strømmer til for blandt andet at tage på krydstogt i Caribiens hav.

Miami er dog blot én blandt mange populære amerikanske destinationer for tiden. Foruden solskinsbyen er det fra Dublin muligt at komme til ni amerikanske destinationer i vinterplanen. Når sommerplanen indtræder har det tidligere kun været muligt at flyve direkte til Los Angeles fire gange om ugen, men i 2017 udvider Aer Lingus også dette til daglige afgange i perioden fra den 27. maj til 30. august. Ruten vil fortsat beflyves med et Airbus A330-200 fly.

 

 

Relaterede artikler:

Vestager siger ja til Aer Lingus-køb

Ny lavprisrute til Miami

Finnair lancerer sin fjerde USA-rute

KLM følger efter SAS til Miami