Aer Lingus Airbus A320 i Dublin Airport. Foto: PR/Dublin Airport

Irsk flyselskab på vej ind i Oneworld

Oneworld-alliancen ventes allerede fra næste år at få et solidt fodfæste på det irske marked med Aer Lingus som nyt medlem.

Irske Aer Lingus er efter alt at dømme på vej tilbage i Oneworld-alliancen. Administrerende direktør i International Airlines Group (IAG), Willie Walsh, siger i et interview med usatoday.com, at der foreligger konkrete planer for at indlemme Aer Lingus i Oneworld allerede i 2017.

“Planen er, at Aer Lingus skal gentilslutte sig Oneworld-alliancen og deraf drage fordel fra de aftaler, alliancen omfatter,” siger Willie Walsh.

I IAG står Willie Walsh i spidsen for selskaberne Aer Lingus, British Airways, Iberia samt det spanske lavprisselskab Vueling. Imens British Airways og Iberia i dag er medlem af Oneworld-alliancen, står Vueling uden for sammen Aer Lingus.

Med i transatlantisk samarbejde
Willie Walsh nævner desuden i interviewet, at det ligeledes er ambitionen at trække Aer Lingus med ind i det samarbejde, som British Airways, Iberia, American Airlines og Finnair har på transatlantiske flyvninger. Samarbejdet omfatter, at selskaberne i et vist omfang sælger sæder på hinandens fly, tilpasser afgangstider og deler dele af overskuddet på disse oversøiske flyvninger.

Aer Lingus var medlem af Oneworld ind til 2007, hvor selskabet søgte ud i forbindelse med et strategiskrifte.

Oneworld alliancen blev stiftet 1. februar 1999 af American Airlines, British Airways, Cathay Pacific, Qantas og Canadian Airlines. Sidstnævnte forlod siden alliancen efter fusionen med Star Alliance-medlemmet Air Canada.

Allerede i alliancens første leveår blev Finnair og Iberia optaget. Alliancen tæller i dag 14 medlemmer med SriLankan Airlines som nyeste medlem fra 2014.

Relaterede artikler:

Qatar Airways køber 10 procent af Oneworld-selskab

Alsie Express i samarbejde med Oneworld-selskab

Oneworld udvider med SriLankan Airlines