Stobart Air - ATR72-200 (Foto: Mark Harkin/Wikipedia)

Sælger regionalt flyselskab og lufthavn som pakketilbud

Esken Limited har solgt både det irske flyselskab Stobart Air og engelske Carlisle Lake District Airport til en ung investor fra Isle of Man. Stobart Air opererer regionale ruter for Aer Lingus.

Der er kommet ny ejer af irske Stobart Air og den nordengelske lufthavn Carlisle Lake District Airport.

Det er Esken Limited, som har solgt det regionale flyselskab og lufthavnen til Ettyl Limited, der er registreret på Isle of Man. Administrerende direktør i Ettyl er den blot 26-årige entreprenør Jason Scales, der i første omgang ikke har de store planer for at ændre Stobart Air, der har 480 ansatte.

”Vi er glade for at have underskrevet aftaler for disse opkøb. På kort sigt vil meget være som normalt med hensyn til både Stobart Air og Carlisle Lake District Airports operationer, og vores aftale sikrer, at de skønne medarbejdere i begge virksomheder kan beholdes,” siger Jason Scales.

”I løbet af de kommende uger og måneder vil vi offentliggøre yderligere meddelelser vedrørende vores planer.”

Kontraktudløb i december 2022
Stobart Air har en flåde bestående af én ATR 42 og 12 ATR 72, og selskabet beskæftiger sig med wetlease-flyvninger på vegne af andre operatører. I øjeblikket har Stobart Air en franchisekontrakt med Aer Lingus om at operere på regionale indenrigsruter.

”I betragtning af den rolle, vi spiller, og den service, vi leverer i franchiseflyvning og sikring af regional forbindelse, er der en betydelig mulighed for vækst og netværksudvikling, mens vi fortsætter med at operere den eksisterende Aer Lingus Regional-franchise frem til 31. december 2022,” lyder det fra Stobart Air i en erklæring ifølge det irske medie RTÉ.

I 10 år har Stobart Air fløjet for Aer Lingus Regional Service. Det er imidlertid ikke givet, at Stobart Air kan få forlænget kontrakten. Ifølge RTÉ er Aer Lingus i forhandlinger med Emerald Airlines, der blev etableret i 2020, omkring de regionale ruter efter 2022.

Esken – der nu er forhenværende Stobart Air-ejer – har solgt flyselskabet og lufthavnen for blot to engelske pund (17 kroner, red.) samt kontantværdien på balancen ved handlens afslutning. Herudover op til 7,5 millioner pund (65 millioner kroner, red.) afhængig af visse såkaldte ”trigger”-hændelser indtil juli 2024.

CityJet-ejer var interesseret i Stobart Air
Selv om Ettyl Limited fra Isle of Man nu bliver fremtidig ejer af Stobart Air, kunne det regionale flyselskab ligeså godt have endt i hænderne på ejeren af den irske SAS-samarbejdspartner CityJet.

Falko Regional Aircraft er hovedaktionær i CityJet, og selskabet indledte i efteråret sidste år forhandlinger omkring en overtagelse af Stobart Air. Stobart Group – der i dag hedder Esken Limited – bekræftede, at selskabet havde drøftelser med flere parter inklusiv Falko Regional Aircraft om at sælge flyselskabet.

Hvis Falko Regional Aircraft havde overtaget Stobart Air, var det oplagt at fusionere CityJet og Stobart Air for på den måde at styrke selskaberne og skabe volumen. Dette blev altså aldrig en mulighed.

 

Relaterede artikler:

CityJet-ejer vil overtage Stobart Air

Stobart Air tæt på SAS-kontrakt

Cimber-bejler på vej til at overtage Stobart Air