Islændinge kæmper om Dublin-trafik

WOW air får følgeskab af Icelandair, der 8. maj næste år åbner en ny rute mellem Dublin og Keflavik for at dæmme op for Norwegians direkte USA-ruter fra Irlands største by.

De Britiske Øer – også kendt som Storbritannien og Irland i fællesskab – er et særdeles vigtigt marked for de islandske flyselskaber. Omkring 20 procent af samtlige passagerer på de islandske selskabers Nordamerika-ruter kommer netop fra De Britiske Øer.

Derfor er det en torn i øjet på både Icelandair og WOW air, at Norwegian og Primera Air har så kraftig fokus på dette marked med direkte USA-flyvninger, og nu rebes sejlene for at modstå den stigende konkurrence.

Icelandair har således besluttet at etablere en rute mellem Dublin og Reykjavik-Keflavik fra den 8. maj 2018. Der er i første omgang planlagt seks ugentlige flyvninger med Boeing 757-200 fly.

Både direkte og indirekte USA-ruter fra Dublin
I Dublin Airport er begejstringen stor. Man har allerede sikret sig direkte ruter til to østkystlufthavne i USA med Norwegian som operatør, og flyforbindelsen til Keflavik International Airport giver flere muligheder for at komme hurtigt og billigt til og fra USA.

“Denne nye rute vil give flere muligheder for nordamerikanske besøgende for at komme til Irland, hvilket er godt nyt for den irske turistsektor og de mange tusinde virksomheder rundt omkring i landet, der understøtter turistsektoren,” siger Vincent Harrison, der er administrerede direktør for Dublin Airport.

Fra Keflavik International Airport kan der flyves videre til snart 20 destinationer i Nordamerika, og flyver man i den modsatte retning, er der 25 europæiske destinationer inden for rækkevidde.

Mange konkurrenter
Fra De Britiske Øer flyver Icelandair i dag fra Aberdeen, Belfast, Birmingham, Glasgow, London og Manchester. Dublin bliver dermed den syvende destinationen i denne region.

Lavpriskonkurrenten WOW air har også fået øje på de vigtige britiske og irske markeder, og her er det destinationerne Bristol, London, Edinburgh og Dublin, der er i fokus. WOW air forsøgte sig dette forår med Cork, men den destination har ikke fået mulighed for at fortsætte i det kommende vintertrafikprogram.

Men de islandske flyselskaber skal nok ikke bruge for mange kræfter på at vogte på hinanden. Den reelle trussel kommer et helt andet sted fra. Primera Air åbner næste forår direkte ruter fra London-Stansted og Birmingham til New York-Newark og Boston, og Norwegian er allerede godt i gang med østkystruter fra Dublin, Shannon, Cork, Belfast og Edinburgh – udover den store satsning i Gatwick Airport ved London.

 

Relaterede artikler:

WOW air presset væk af Norwegian

Amerikansk lufthavn jubler over nye Norwegian-ruter

Norwegian lancerer tre nye USA-destinationer

Dublin er favorit til ny WOW air-base