Rom-Fiumicino Airport.

Italiensk flyvelederstrejke skaber kaos

De italienske flyveledere nedlægger i dag arbejdet fra kl. 10.00 til 18.00, og SAS og andre flyselskaber må aflyse i hundredevis af afgange.

Flyvelederstrejke i Sydeuropa betyder endnu engang i hundredevis af aflysninger for europæiske flypassagerer. Denne gang er det ikke i Frankrig, men i Italien, hvor flyvelederne nedlægger arbejdet i dag fra kl. 10.00 til 18.00.

Det kommer blandt andet til at gå ud over SAS, der i dag har aflyst 12 flyvninger til og fra Italien. Fra København aflyses en rotation til henholdsvis Bologna, Milano-Malpensa, Rom-Fiumicino og Genova, mens SAS fra Stockholm-Arlanda aflyser rotationer til Milano-Linate og Rom-Fiumicino.

Til gengæld indsætter SAS et ekstrafly fra København mod Rom tirsdag eftermiddag, og dette fly ventes at være tilbage i København tirsdag aften.

SAS oplyser, at selskabet vil forsøge at ombooke de berørte passagerer.

Flere hundrede aflysninger
Alitalia er naturligvis et af de flyselskaber, der rammes hårdt af strejken. Det italienske flyselskab har således aflyst 234 flyvninger, hvilket primært omfatter indenrigsflyvninger og internationale flyvninger i Europa.

Ryanair, der er det største flyselskab i Italien har også aflyst i hundredevis af flyvninger til og fra Italien i dag, og det gælder blandt andet også flere flyvninger til og fra Danmark.

De omfattende strejker omfatter medlemmer af FILT-CGIL, UIL Trasporti og UNICA, mens handlingpersonale organiseret i FIT-CISL og UGL-TA  vil gennemføre lokale strejker i en række lufthavne fra kl. 13.00 til 17.00. Det forlyder også, at transport til og fra de italienske lufthavne i dag kan blive forstyrret af strejker.

Udover den italienske strejkekaos, må europæiske flypassagerer også belave sig på forstyrrelser, hvis man har tænkt at rejse med Air France. En del af selskabets ansatte gennemfører i dag strejkedag nummer 14 siden nytår, og dermed er omkring 20 procent af det franske flyselskabs flyvninger blevet aflyst.

 

Relaterede artikler:

Strejke i Air France rammer CPH-rute