J-dag om bord på SAS-fly

Passagererne om bord på et SAS-fly fra København til Aalborg blev i fredags overrasket af snefald.

Hvem siger, at det skal være kedeligt at flyve med SAS fra København til Aalborg? Konkurrenten Norwegian kan lokke med gratis internet i de få minutter, hvor flyvehøjden tillader det, men SAS tog fredag nogle helt andre midler i brug.

Passagererne på SK1215 med afgang fra København til Aalborg kl.14.50 spærrede øjnene gevaldigt op, da to nissepiger var om bord på flyet og uddelte årets første Tuborg julebryg til alle passagerer.

Initiaitvet synes at have begejstret passagererne samt andre, der holder af det skandinaviske luftfartsselskab. Kommentarer som ‘cool’, ‘verdensklasse’ og ‘genialt’ var at finde i overflod på SAS´ Facebook-side, hvor eventen blev omtalt.

En Facebook-bruger valgte at indramme initiativet i denne bedømmelse:

“Hvor er det fantastisk, når ‘gamle’ virksomheder som SAS alligevel ikke er for ‘gamle’ til at finde på nye og anderledes tiltag som dette – stor ros til den medarbejder som fandt på idéen.“

God stemning i kabinen
Idéen var fostret i marketingafdelingen hos SAS. Her fortæller man, at der blev uddelt i alt 300 Tuborg Juleøl samt 120 nissehuer på den udsolgte afgang med MD81-flykl. 14.50 fra København og retur fra Aalborg kl. 16.05.

“Vi valgte en indenrigsrute, da dette jo er et dansk fænomen, selvom det betød, at der skulle arbejdes ekstra hurtigt i kabinen. Der var dog mange, der sprang den sædvanlige kop gratis kaffe over med udsigten til en kold Tuborg juleøl i stedet. Normalt er der god stemning i kabinen på sådan en fredags-fyraftensafgang, men den steg til nye højder, da purseren kunne fortælle, at passagererne skulle opleve årets første sne,“ fortæller marketingchef Robin Kristensen fra SAS i Danmark.

Normalt frigives årets julebryg først kl. 20.59, men disse regler gælder kun på landjorden. I luften er der andre regler, når det er SAS, der står for flyvningen.

J-dag kaldes i folkemunde også for ‘snestorm’ eller ‘snefald’, idet den markerer, at årets Tuborg julebryg bliver frigivet. Traditionen blev indført i 1990 og markeres nu hvert år den første fredag i november.