Jan Hessellund (t.h.), adm. direktør i Billund Lufthavn blev første modtager af Luftfartsprisen, der blev overrakt af branchedirektør Karsten Lauritzen fra DI Transport. (Foto: Michael Stub)

Jan Hessellund modtager Luftfartsprisen 2023

Administrerende direktør Jan Hessellund fra Billund Lufthavn blev den første modtager af Luftfartsprisen, der er en nyindstiftet pris, der uddeles hvert år i forbindelse med Danish Travel Awards.

Onsdag aften ved Danish Travel Awards 2023 blev der indstiftet tre helt nye priser, hvor det hverken er forbrugerne, der vælger vinderne, eller en virksomhed, der modtager prisen.

De tre helt nye priser er henholdsvis Luftfartsprisen, Rejseprisen og Turismeprisen, der hvert år gives til en person, der har ydet en bemærkelsesværdig indsats for sin virksomhed eller for sin branche som helhed.

Luftfartsprisen uddeles af luftfartsmediet Check-in.dk, og modtageren er fundet af en dommerkomité bestående af repræsentanter fra DI Transport/Brancheforeningen Dansk Luftfart, Dansk Erhverv, Erhvervsflyvningens Sammenslutning, BARID (Board of Airlines Representatives in Denmark) samt Check-in.dk.

Luftfartsprisen 2023 blev tildelt administrerende direktør Jan Hessellund fra Billund Lufthavn, og han fik prisen overrakt af branchedirektør Karsten Lauritzen fra DI Transport på vegne af dommerkomitéen.

Tre stærke ben
Motivationen for prisen blev på scenen læst op af TV 2-vært Natasja Crone, der sammen med TV 2-korrespondent Rasmus Tantholdt, var aftenens konferenciers.

Her blev det blandt andet fremhævet, at,  Jan Hessellund der har været ansat i Billund Lufthavn i 15 år i juni 2018 overtog CEO-posten, og under hans ledelse har Billund Lufthavn udviklet sig til at kunne stå på tre stærke ben, henholdsvis passagerer, fragt og fremover også Real Estate.

Trods en voldsom passagernedgang i 2020 under COVID-19, lykkedes det allerede i 2022 at sikre fuld genopretning, og i 2023 ventes en ny rekord tæt på fire millioner passagerer.

Billund Lufthavn blev i sommer samtidig en af 30 lufthavne i verden, hvor samtlige Lufthansa Gruppens netværksselskaber flyver til, og den generelle ruteudviklingsindsats blev i 2023 hædret ved Routes Europe, hvor Billund Lufthavn blev bedste lufthavn i Europa i sin kategori samt i den overordnede prisuddeling.

Landede Maersk Air Cargo som ny kunde 
Det blev i motivationen også fremhævet, at Maersk Air Cargo i 2023 etablerede et europæisk hub i lufthavnen med i første omgang tre basefly og en rute til Kina, og senere i år kommer en direkte fragtrute med færøske FarCargo fra New York. 

Gennem et samarbejde med PensionDanmark skal der i de kommende år investeres i hangarer, kontorfaciliteter, lagerbygninger og erhvervsdomiciler, der skal realisere visionen om Billund Airport City i 2040.

“Alt dette er med sikker hånd blevet styret af Jan Hessellund, og det fortjener anerkendelse med Luftfartsprisen i 2023,” lød det afsluttende i dommerkomitéens begrundelse.

 

Relaterede artikler:

Luftfartsprisen uddeles ved Danish Travel Awards