ANA All Nippon Airways Boeing 777-300ER.

Japanske ANA vil flyve til Island

Det japanske flyselskab ANA All Nippon Airways har programsat flyvninger til Keflavik i september måned.

Island er kommet på alles læber i forbindelse med fodbold-EM. Selvom fodboldspillerne fra det landet med blot 330.000 indbyggere har mødt stor sympati over hele verden, er det nok alligevel ikke grunden til, at japanske rejsearrangører vil sende charterturister til vulkanøen i Nordatlanten. For Island har andet og mere at byde på end fodbold.

Men alligevel er det bemærkelsesværdigt, at det japanske Star Alliance-flyselskab ANA All Nippon Airways på vegne af lokale turoperatører vil operere to charterflyvninger i september måned fra Tokyo-Narita til Keflavik med japanske turister.

Første ankomst bliver lørdag den 17. september, og samme dag ugen efter lander endnu et fly fra det japanske flyselskab. Der benyttes Boeing 777-300ER fly, der normalt har plads til 250 passagerer i tre- eller fireklasses versioner. Flyvningerne gennemføres som rutenummer NH1969 og NH1970, og de skal nok blive et trækplaster hos lokale flyspottere.

Island har gennem de senere år oplevet en stigning i antallet af japanske turister, hvor omkring 16.500 sidste år passerede igennem Keflavik Lufthavn. Det er dog intet i forhold til turister fra Kina, hvor op imod 50.000 besøgte Island i 2015, hvilket er det samme antal, som der kommer fra Danmark.

SAS flyver japanere til Norge
Det er ikke kun Island, der er interessant for de japanske turister. SAS omlægger af og til ruteflyvninger på den sædvanlige Tokyo-København rute til at gå til destinationer i Norge. Det sker i denne sommer den 16. juli samt 6. og 13. august, hvor rutenummer SK984 flyver Tokyo-Bergen i stedet for Tokyo-København.

Tidligere har SAS også fløjet japanske turister til Evenes, Kiruna, Lakselv og Tromsø på det sædvanlige SK984-rutenummer. I disse tilfælde bliver allerede bookede passagerer på Tokyo-København flyvningerne tilbudt ombooking til andre tidspunkter, da hele flyet er disponeret til japanske turister.

Senest SAS fløj med japanske turister var den 6. februar i år, hvor Tokyo-flyet måtte til Evenes, ligesom juleaftens-flyvningen den 24. december sidste år var reserveret til en flyvning fra Tokyo til Kiruna i Svensk Lapland.

 

Relaterede artikler:

Korean Air lander i Oslo

SAS-passagerer må vige for japanske turister

Seks SAS-flyvninger fra Tokyo til Bergen