Jet Airways: Vi forhandler med Etihad

Det indiske flyselskab Jet Airways har i en fondsbørsmeddelelse bekræftet, at selskabet er i dialog med Abu Dhabi-baserede Etihad Airways, der ønske at købe sig ind i selskabet.

Abu Dhabi-baserede Etihad Airways fortsætter sit indkøbstogt i luftfartsbranchen. Strategiske investeringer i Airberlin (29,21 %), Air Seychelles (40 %), Virgin Australia (10 %) og Aer Lingus (2,987 %) er det foreløbigt blevet til.

Men det stopper tilsyneladende ikke her. I sidste uge kunne det internationale nyhedsbureau Reuters rapportere, at Etihad Airways ifølge indiske regeringskilder var i færd med at købe sig ind i det indiske flyselskab Jet Airways.

Ifølge kilderne er Etihad Airways rede til at betale op til 330 mio. dollars – eller godt 1,9 mia. danske kroner – for en aktiepost på 24 procent i Jet Airways.

Hidtil har det ikke været muligt for udenlandske flyselskaber at være medejere at indiske flyselskaber, men den indiske regering gennemførte i løbet af 2012 en hastelovgivning for at redde den skrantende indiske luftfart. Det er herefter blevet muligt for udenlandske flyselskaber at investere op til 49 procent i indiske-ejede flyselskaber.

Bekræfter forhandlinger
Etihad Airways har ikke ønsket at kommentere eventuelle forhandlinger mellem parterne, men Jet Airways måtte i sidste uge rykke ud med fondsbørsmeddelelse, hvorselskabet bekræftede dialogen meddet Abu Dhabi-baserede selskab.

I meddelelelsen hedder det blandt andet, at Jet Airways og Etihad Airways har igangværende drøftelser omkring en potentiel investering. Herudover understreger Jet Airways, at forhandlingerne pågår og at forskellige juridiske og kommercielle modeller er på bordet for at imødekomme de indiske myndigheders krav.

Jet Airways og Etihad Airways har i fovejen et code-share samarbejde omkring flytrafikken mellem Mellemøsten og Indien. Den største konkurrent på ruterne er Dubai-baserede Emirates, og et mere forpligtende samarbejde vil således kunne styrke Etihad Airways i kampen om de vigtige regionale ruter til det indiske kontinent.