Service om bord på Jet Times Boeing 737. (Foto: Thorkild Jensen | Jet Time)

Jet Time får ny kontrakt med TUI i Norden

Jet Time udvider sit partnerskab med TUI og får to Boeing 737-800-fly i beskæftigelse for TUI fra København og Helsinki. Jet Time udvider flåden med i alt fire fly.

Jet Time gennemførte en omfattende turnaround i 2017 og har siden konsolideret selskabet gennem en fokusering på kerneforretningen, som er charterflyvninger for turoperatører i Norden og vikarflyvninger på vegne af andre store flyselskaber.

Som et led i den strategi har Jet Time netop indgået en ny aftale med TUI i Norden. Med aftalen udvider Jet Time sit partnerskab med TUI og fordobler antallet af flyvninger med TUI’s kunder fra Københavns Lufthavn og Helsinki Lufthavn. Samtidigt begynder Jet Time også at flyve for TUI fra Malmø Lufthavn.

”Det er meget glædeligt, at det er lykkes Jet Time og TUI at lande en fornuftig charteraftale, der betyder en solid vækst indenfor Jet Times kerneforretning og på hjemmebaserne København og Helsinki, hvilket ligger helt i tråd med vores vækststrategi for selskabet,” siger Jørgen Holme, administrerende direktør i Jet Time.

Flåden udvides med fire Boeing 737-800
I forbindelse med Jet Times turnaround blev selskabets flyflåde reduceret til udelukkende at bestå af Boeing 737-700 NG-fly, som Jet Time i øjeblikket har seks af.

På baggrund aftalen med TUI øger Jet Time flåden med to Boeing 737-800-fly, og derudover har selskabet yderligere to B737-800 på vej til sin flåde, hvor de skal erstatte fly, som er blevet udfaset i de seneste år. Med introduktionen af Boeing 737-800 i flåden får Jet Time fly med en større sædekapacitet, da de nuværende B737-700 NG har 148 sæder, mens B737-800-flyene har 189 sæder.

Med de nye fly kommer Jet Times flåde op på i alt 10 Boeing 737-fly. De fire nye fly modtages på leasingkontrakter, og de forventes alle at være leveret inden årets udgang – det sidste dog måske først lige efter nytår, oplyser Jet Time til CHECK-IN.dk.

Første fly i produktion fra november
Det ene af flyene til TUI-produktionen skal fra begyndelsen af november og hele vinteren flyve til blandt andet de Kanariske Øer og Kap Verde-øerne fra København og Malmø. Til foråret skal det andet fly flyve for TUI fra Helsinki til sommerdestinationer i Middelhavsområdet.

På helårsbasis betyder den nye aftale med TUI i Norden en stigning i antallet af passagerer hos Jet Time på cirka 183.000, hvilket svarer til en vækst på 45 procent. Fremover vil hver femte charterpassagerer i Danmark flyve med et Jet Time-fly.

”Vi har i løbet af 2018 forberedt os på at vokse vores kerneforretning og er i gang med rekruttering og uddannelse af op mod 100 nye kabinebesætningsmedlemmer og cirka 20 piloter, som starter i løbet af vinteren og foråret,” siger Jørgen Holme.

Et fly skal bruges som reserve
De kommende fire fly til Jet Time har en gennemsnitsalder på omkring 12 år og kommer fra beskæftigelse hos indonesiske Sriwijaya Air, sydkoreanske Jeju Air og tyrkisk-tyske SunExpress, mens det sidste af flyene kommer fra leasingfirmaet AerCap.

Mens to af flyene skal flyve for TUI, indgår det tredje i flåden som et reservefly, mens Jet Time forventer at bruge det fjerde til både ACMI-opgaver og charterflyvninger for turoperatører.

 

Relaterede artikler:

Tre fly på vej til Jet Time

TUI opgiver egne charterflyvninger fra Norden

Travl sommer hos Jet Time