Besætningen på Jettimes første flyvning foran OY-JZM. (Privatfoto)

Jettime i premiereflyvning med “Dream Team”

En Boeing 737-800 fra Jettime forlod torsdag morgen Københavns Lufthavn med kurs mod Chania på Vestkreta. Første flyvning i det nye selskabs historie har samlet 200 års erfaring i cockpit og kabine.

Siden konkursen i Jet Time i juli sidste år har 30 nøglepersoner holdt liv i de vitale dele af aktiviteterne, der genopstod i et nyt Jettime a/s.

Her har man ventet på, at der skulle blive trykket på knappen, så det danske charterflyselskab kunne tage hul på at genansætte en del af de 342 danske ansatte, der blev opsagt i juni sidste år forud for konkursen i daværende Jet Time A/S. Den 1. april blev beslutningen taget om at gå i luften den 1. juli.

Torsdag morgen kl. 07.30 er det første fly således gået på vingerne efter næsten et års ventetid. Boeing 737-800 flyet med rutenummer JTD391 og registreringen OY-JZM havde omkring 180 passagerer ombord, da det for få  minutter siden forlod CPH. Destinationen er Chania International Airport Ioannis Daskalogiannis på Vestkreta, og flyet er chartret af rejsearrangøren TUI.

200 års erfaring ombord
Det var først og fremmest et historisk øjeblik for Jettime, da flyet rullede ud fra gate 23 efter den obligatoriske snoreklipning, der blev foretaget af Jettimes administrerende direktør Jørgen Holme.

Til dagens premiereflyvning har Jettime samlet et regulært “Dream Team”, der samlet repræsenterer op imod 200 års erfaring fordelt med 70 år i cockpittet og 130 år i kabinen. Med to kaptajner i cockpittet og fire kabinechefer til at betjene gæsterne er der i alt 20 “striber” med på flyvningen.

I cockpittet sidder flyvechef Tino Andersen med kaptajn og instruktør Allan Lauritsen ved sin side. Søren Staxen, der var med i daværende Jet Time fra starten i 2006, er blevet tildelt det formelle ansvar som kabinechef, mens tre andre erfarne kabinechefer assisterer, henholdsvis Casper Trap, Helle Aggerlin Sørensen og Lars Palmkvist.

Helle Aggerlin Sørensen er en af de fire i kabinen, og CHECK-IN.dk talte med hende et par dage før flyvningen.

“Jeg glæder mig til at flyve glade gæster for TUI. Det bliver dejligt at se gæsterne og deres forventninger, når de skal på ferie og flyve dem hjem igen. Det er ikke mange, det er forundt at have en arbejdsplads, hvor du næsten altid er på arbejde i et miljø, hvor der er glade kunder,” fortæller hun.

Overraskelser til børn og voksne
Flyvningen er også anderledes for passagererne, der kommer til at mærke, at dagens flyvning er noget særligt. Der vil blive serveret et glas bobler og et stykke chokolade, og til de yngste gæster er der en sodvand. 

Den kendte Bamse fra TUI omgivet af besætningen. (Privatfoto)

Der er lidt flere end 30 børn med på den aktuelle flyvning, og de vil forinden have fået en TUI-bamse i gaten, mens der bliver udleveret emoji-aktivitetsbøger til at underholde sig med undervejs på flyveturen.

Efter ankomsten vil kaptajnen invitere alle børn på besøg i cockpittet til en selfie.

Første gang med mundbind
En særlig udfordring for Jettimes kabinebesætning er, at det er første gang, at der skal flyves med mundbind, og det betyder, at kommunikationen med kunderne bliver lidt anderledes.

“Vi kommer til at smile meget mere med øjnene. Vores passagerer kan ikke se vores smil, så vi kommer til at signalere og gestikulere med øjnene. Vi skal bruge andre sanser, når vi ikke kan bruge smilet,” konstaterer Helle Aggerlin Sørensen, der ligesom sine tre kolleger i kabinen har tre striber på ærmerne.

Returflyvningen fra Kreta vil foregå som en tomflyvning, da det er første flyvning på sæsonens back-to-back seriecharter for TUI til den populære græske ferieø.

 

Relaterede artikler:

125 jettimere er “vendt hjem”

”Det er blevet et helt andet regnestykke”

Masser af arbejde i flyselskab uden flyvninger