Royal Wings Airbus A320-200 (Foto: Roland Nussbaumer | GNU 1.2)

Jordansk flyselskab nedlægges

Royal Jordanians charterselskab Royal Wings bliver nedlagt efter tab i de seneste år. Royal Jordanian forhandler med potentielle købere til selskabet.

Flyselskabet Royal Jordanians charterdivision med navnet Royal Wings skal nedlægges. Det har
bestyrelserne for Royal Jordanians og Royal Wings besluttet, og selskabet vil stoppe sine operationer ved udgangen af november måned.

Høje driftsomkostninger og tab
Beslutningen er blevet taget som følge af de høje driftsomkostninger og de senere tab, som Royal Wings har haft i de seneste år, oplyser Royal Jordanian i en meddelelse.

Royal Jordanian forhandler i øjeblikket med to parter, som er interesseret i at købe Royal Wings, og den proces ventes ifølge selskabet at tage nogen tid.

Fremover vil opgaven med at promovere og sælge charterflyvninger blive varetaget af Royal Jordanian kommercielle afdeling. Royal Wings har 95 medarbejdere, og foreløbig er 30 af dem blevet tilbudt job i Royal Jordanian.

Etableret som regionalt selskab
Royal Wings blev etableret i 1996 som et regionalt flyselskab under Royal Jordanian og drev ruter fra Jordan til otte destinationer i Mellemøsten. Senere blev selskabet omdannet til et rent charterselskab.

Royal Wings fløj så sent som for to år siden mellem København og den jordanske turistby Aqaba ved Rødehavet.

Moderselskabet Royal Jordanian vendte i sommer tilbage til Københavns Lufthavn med en rute til Jordans hovedstad Amman. Selskabet fløj fra 3. juni og frem til slutningen af oktober på ruten med tre ugentlige rotationer med et miks af Airbus A319, A320 og A321-fly. I vinterhalvåret flyves dog kun to gange om ugen.

Turnaround-plan i Royal Jordanian
Royal Jordanian har de seneste år haft økonomiske vanskeligheder, men i årsregnskabet for 2017, som blev fremlagt i maj, så en femårig turnaround-plan ud til at begynde at give positive resultater. Selskabets tyske koncernchef Stefan Pichler iværksatte turnaround-planen sidste år.

Årsregnskabet for 2017 viste et nettoresultat før skat på 468.000 jordanske dinarer, hvilket svarer til lidt over fire millioner kroner.

Det positive resultat kom på baggrund af et meget svagt første halvår 2017 med hård konkurrence og øgede driftsomkostninger, blandt andet som følge af stigende brændstofpriser. I 2016 havde selskabet et underskud på 24,6 millioner dinarer (215 millioner kroner).

 

Relaterede artikler:

Royal Jordanian vender tilbage til København

Ny CPH-operatør tilbage i plus

Jordanere åbner CPH-rute