Aqaba i Jordan (Foto: Aviad2001 | GNU)

Tredje Norwegian-rute til Mellemøsten

Norwegian vil fra den 1. november flyve en gang om ugen fra København til Aqaba i Jordan og øger dermed tilstedeværelsen i Mellemøsten.

Norwegian har tilsyneladende fået smag for markedet i Mellemøsten. I forvejen flyver selskabet fra København tre gange om ugen til Tel Aviv og to gange ugentligt til Amman i Jordan, og fra den 1. november kommer endnu en destination på rutekortet.

Det er den jordanske havne- og ferieby Aqaba.

Annonceringen af den nye rute kommer blot fem uger efter, at Norwegian den 8. maj startede flyvninger mellem København og Amman, der er hovedstaden i Jordan.

Ligesom det er tilfældet med ruten til Amman, vil Norwegian også benytte 186-sæders Boeing 737-800 til Aqaba, hvortil der flyves hver torsdag i vintertrafikprogrammet.

”Det er glædeligt, at vi allerede nu er i stand til at udvide vores operationer til Jordan kort tid efter den positive modtagelse af vores rute til Amman. Nu får vores rejsende endnu bedre muligheder. Med Aqaba på rutekortet gør vi det endnu nemmere at opleve det historiske Jordan, dykke ved koralrev eller bare dase ved stranden, hvis det er det, man er til,” siger Thomas Ramdahl, der er kommerciel direktør i Norwegian.

Konkurrence med Royal Jordanian
Med den nye vinterrute har Norwegian for alvor lagt op til konfrontation med Royal Jordanian Airlines, der 3. juni startede flyvninger fra Amman til København med 110-sæders A319-fly. På denne rute flyver det jordanske selskab tre gange om ugen året rundt.

Royal Jordanian har også i seneste to vinterperioder fløjet mellem Aqaba og København. Der har været tale om charterflyvninger i samarbejde med rejsearrangøren Apollo, hvor de resterende pladser på flyet er blevet solgt i løs vægt. Først startede Royal Jordanian med ugentlige flyvninger i otte uger i starten af 2017, og i den seneste sæson har der været fløjet fra midten af november 2017 til begyndelsen af april 2018 med en pause i december og januar.

Den nye Aqaba-rute bliver Københavns Lufthavns destination nummer 41 udenfor Europa.

”Vi har i dag et stort rutekort i Europa og vi arbejder målrettet på at udvide antallet af destinationer udenfor Europa, så danskerne let kan komme ud til resten af verden både på ferie og forretning. Derfor er vi utrolig glade for, at Norwegian har valgt at lægge en rute til Akaba fra CPH”, siger kommerciel direktør Peter Krogsgaard fra Københavns Lufthavn.

Stort potentiale
Aqaba byder på sol, strand og dykning, og derfra er der let adgang til Wadi Rum-ørkenen, Det Døde Hav samt oltidsbyen Petra, og Norwegian lover billetpriser fra 799 kroner.

”Jordan har kæmpepotentiale som turistdestination. Klimaet er godt, der er masser af fantastiske, uopdagede seværdigheder, og så tager flyveturen kun omkring fem timer fra København i vores moderne og dermed mere klimavenlige fly,” understreger Thomas Ramdahl.

Ifølge Trafikstyrelsens statistikker har der i vinteren 2016/17 og 2017/18 været samlet 3.508 passagerer på Royal Jordanians charterflyvninger mellem København og Aqaba. I den kommende vintersæson vil Norwegian udbyde en kapacitet på lidt mere end 7.000 flysæder til Aqaba.

 

Relaterede artikler:

CPH får Norwegians første Amman-rute

Ny interkontinental rute til CPH

Royal Jordanian vender tilbage til København

Jordanere åbner CPH-rute