Airbus A319-100 fra Royal Jordanian (Foto: Konstantin von Wedelstaedt | GNU 1.2)

Mellemøsten-selskab vender tilbage til CPH

I sommerens trafikprogram fra Københavns Lufthavn er der atter flyvninger til Amman. Ruten har ikke været betjent siden midten af marts 2020.

I takt med at rejserestriktionerne bortfalder, genåbnes flere af de ruter til og fra Københavns Lufthavn, der har ligget stille under pandemien. Det betyder blandt andet, at det i løbet af foråret atter bliver muligt at rejse mellem den danske hovedstadslufthavn og Jordans hovedstad Amman.

Sådan lyder det fra flyselskabet Royal Jordanian, der fra den 27. marts igen vil gøre det muligt for passagerer at rejse til den mellemøstlige hovedstad på ruten, der åbnede i sommeren 2018.

Det varede dog kun indtil den 15. marts 2020, hvor der blev sat en stopper for flyvningerne på ruten, da COVID-19-pandemien umuliggjorde trafikken mellem landene. Ifølge Royal Jordanian har lempelser i de gældende restriktioner ført til, at trafikken atter kommer i gang efter to år i dvale.

Både turister og forretningsrejsende
Oneworld-flyselskabet fortæller i en pressemeddelelse, at det bliver en Airbus A319-100, der skal betjene ruten. Flyet har en konfiguration, hvor der er plads til 12 passagerer på Business Class samt 108 på Economy Class. Før ruten stoppede i 2020 blev der benyttet en kombination af A319/A320 og A321.

Royal Jordanian fokuserer først og fremmest på turister, der vil opleve Amman eller andre seværdigheder som badebyen Aqaba og ørkenen Wadi Rum. Flyselskabet ser dog også et marked i erhvervsrejsende, som laver forretninger i Mellemøsten samt herboende, der ønsker at besøge familie på de kanter, den såkaldte VFR-trafik (Visiting Friends and Relatives, red.).

”Royal Jordanian er glade for at kunne genoptage flyvninger på ruten København-Amman, der er så vigtig for mange kunder, som ønsker at besøge familie og venner i Jordan og regionen, og som har opfordret til, at ruten skal genåbnes,” siger Karime Makhlouf, der er kommerciel direktør i flyselskabet.

Tre ugentlige afgange
Når ruten genåbnes i slutningen af marts, vil den være tre ugentlige afgange. Der flyves på tirsdage, torsdage og søndage. Flyselskabet fortæller dog, at frekvensen sagtens kan blive øget, hvis der er et marked for flere afgange, når flyvningerne sættes i gang.

Fra lufthavnen i Amman får de rejsende desuden mulighed for at flyve videre til en række andre destinationer i Mellemøsten, hvis de ønsker at udforske mere af regionen.

At Amman snart vender tilbage på rutekortet vækker glæde i Københavns Lufthavn.

“Det er positivt, at vi igen får flere flyvninger til Mellemøsten, hvorfra der også er mange muligheder for gode forbindelser til regionen i øvrigt eller videre ud i verden,” udtaler Morten Mortensen, chef for ruteudvikling i Københavns Lufthavn, i en pressemeddelelse.

 

Relaterede artikler:

CPH får Norwegians første Amman-rute

Ny CPH-operatør tilbage i plus

Royal Jordanian vender tilbage til København